Позов про захист честі і гідності працівника до роботодавця

З 2008 року по червень 2011 року я працював в компані займається дистрибуцією продукції становить з сегменті і магазинах Москви і обл. З 1082011 відбулася реорганізація - стало іншу юрособу, інша назва інше руководство.Меня не влаштовувала робота в цій компанії, (хоча я продовжував обслуговувати моїх клієнтів від імені цієї компанії н адобровольних засадах, заяву на переклад я не писав, так само як і на звільнення). 8092011 я звільнився. Не бажаючи втрачати клієнтську базу, керівники цієї компанії почали компанію по моїй дискредитації в очах моїх клієнтів. Вони відвідують наших рідних і близьких звинувачують мене в посупках і діях вигаданих ними (як вони кажуть, підозрюють мене в тому, що я робив неправомірні і неприємні вчинки по відношенню до їх компанії). У доповненні до цього вони офіційно розсилають листи керівникам закладів, з якими я працюю, що порочать мене в очах моїх клієнтів, знову ж таки, грунтуючись лише на домислах. Текст листа я додаю
За весь період роботи в попередній компанії до мене не було ні претензій ні замечаній.Моі клієнти, з якими я працюю не один рік в подиві, деякі, від гріха подалі, перестали працювати зі мною. Я хочу знати, чи правомірні дії цієї команії по відношенню до мене, і що я можу зробити по відношенню до них за поширення завідомо неправдивої інформації про мене?

Відповідь юриста:

Здрастуйте, честь, гідність, а також ділова репутація громадянина є нематеріальними благами, які захищаються законом. Згідно зі статтею 152 Цивільного кодексу Російської Федерації громадянин має право вимагати через суд спростування ганьблять його честь, гідність чи ділову репутацію відомостей, якщо хто поширив такі відомості не доведе, що вони відповідають дійсності.

Позовні заяви у справах про захист честі, гідності та ділової репутації можуть пред'являти громадяни і юридичні особи, які вважають, що про них поширені не відповідають дійсності, ганьблять відомості. Фізичні особи, які звертаються до суду з позовною заявою даної категорії, має бути повнолітнім і дієздатним. Юридичні особи - повинні мати право-і дієздатність.

 

Додаткові матеріали:

  • Позовна заява про захист честі, гідності, а також ділової репутації
  • Як індивідуальному підприємцю захистити ділову репутацію?
  • Захист честі та гідності громадянина шляхом направлення позову до суду
  • Захист честі та гідності громадянина шляхом направлення позову до суду
  • Захист честі та гідності

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ