Як стягнути аліментні виплати на третю дитину за минулий час?

Здравствуйте.
Я в грудні 1993 року уклала брак.В шлюбі народився син 1995 рожденія.В 2000 році з чоловіком розлучилися-ніяких документів окрім свідоцтва про розлучення у мене не збереглося, але на скільки я пам'ятаю питання про аліменти начебто теж решалі.С моменту розлучення до січня 2005 року на утримання сина отримувала 2500 руб (за домовленістю). У січні 2005 року будь-які виплати від батька дитини не получала.К теперішнього часу у батька дитини в іншому шлюбі є ще 2 дитини (дівчинка і хлопчик). Де він проживає не знаю. Я разом з сином проживаю в Москве.Хотела б запитати: 1. чи можу я розраховувати на аліменти в даний час? 2.могу я отримати з боржника компенсацію за весь попередній період? 3. чи можу я отримувати аліменти у фіксованій грошовій сумі? 4. з чого мені почати і куди звернутися для оформлення аліментів.
Заздалегідь вдячна.
З повагою, Субоч Оксана.
oksanasuboch@gmail.com
89067444855

Оксана

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Оксана. 1. Так, якщо батько не сплачує аліменти за угодою, то у вас з'являється право звернутися до суду для стягнення аліментів.
2. Ви можете отримати аліменти за минулий період, однак не більше ніж за три роки.
3. Якщо заробітна плата батька нерегулярна, або розмір доходів весь час змінюється, то ви можете вимагати виплати аліментів у твердій грошовій сумі.
4. Згідно стаття 81 СК РФ, за відсутності угоди про сплату аліментів аліменти на неповнолітніх дітей стягуються судом з їх батьків щомісячно в розмірі: на одну дитину - чверті, на двох дітей - однієї третини, на трьох і більше дітей - половини заробітку і (або ) іншого доходу батьків. Для стягнення аліментів на дитину вам необхідно направити позовну заяву за місцем проживання відповідача або за вашим місцем проживання. Справи, ціна позову яких менше 100000 рублів розглядаються світовими суддями.

 

Додаткові матеріали:

  • Як стягнути аліменти з батька дитини у твердій грошовій сумі?
  • На який розмір аліментів можна розраховувати при розірванні шлюбу?
  • Як стягнути аліментні виплати з батька дитини в судовому порядку?
  • Як стягнути аліменти з чоловіка за минулий час і розділити майно?
  • Аліменти на дитину

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ