У якій валюті вказувати ціну позовної заяви, якщо розрахунки за договором поставки здійснюються в рублях з урахуванням курсу євро?

Здрастуйте! в договорі на поставку товару вказана валюта-євро, в додатку до договору 1 євро -27 рублів на 2009 рік. Замовник повністю отримав товар, а розплачується частинами, остання оплата була в травні 2010р., Вирішили подавати до суду. 2 питання: 1. чи можна в претензії і потім в позовній заяві борг вказати в євро? 2. якщо ні, то як розраховувати борг в євро - після кожної оплати перерахунок за новим курсом євро боргу і так до сьогоднішнього дня? в договорі є пункт "вартість товару визначається в рублях за курсом євро, встановленим ЦБ!
РФ на день оплати за товар". Спасибі.

Олена

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Олена. У випадках, коли у грошовому зобов'язанні передбачено, що воно підлягає оплаті в рублях у сумі, еквівалентній певній сумі в іноземній валюті, засноване на такому зобов'язанні позовну вимога може бути задоволена судом лише в рублях. Таким чином ціну позову необхідно вказати в рублях, з урахуванням курсу на момент подачі заяви (або виконання зобов'язань). Суму боргу доведеться перераховувати за курсом. До того ж ви можете стягнути неустойку з боржника. Наші юристи допоможуть вам з подачею позову.

 

Додаткові матеріали:

  • Як повернути заборгованість за договором позики фізичній особі?
  • Чи може роботодавець встановлювати заробітну плату в іноземній валюті?
  • Чи можна повернути грошові кошти від компанії прокату автомобіля?
  • Чи може продавець підвищувати ціну на автомобіль після укладення договору п ...
  • Стягнення заборгованості за договором поставки канцтоварів в судовому поряд ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ