Як прописати дружину в муніципальній квартирі якщо наймач проти?

Ну ось такий лист я розсилаю по юридичним консультаціям Москви.
Я проживаю в неприватизованій муніципальній квартирі в Москві, прописані в ній 2 людини-я і мій 86-річний батько, який, незважаючи на вік, бадьорий і здоровий і хоче прописати в квартиру свою дружину (з моєю матір'ю він 30 років тому розлучився, одружився на іншій жінці, але прописку залишив тут).
Є ще квартира в м. Ялті, на Україні-вона приватизована і власником є я.
П'ять з половиною років тому я познайомився з дівчиною. Її ім'я Олена. Його дружина уважно мене випитати, що у нас за стосунки (попередня наприклад моя дівчина Наташа була прибрана від мене, як я тепер зрозумів, з тієї ж причини) і почалося-"ти у неї на кухні валявся", "вона тебе додому відправила" і т.п.
Потім мене збиває машина, у мене була травма мозку, але лікування (відновлення розумових центрів в мозку) мені чомусь ніхто шукати не збирається, вселяють. що нібито ніхто не знає, що є лікування.
Потім через два роки мене все-таки направляють лікувати і відновлювати мозок і за два роки мислення знову приходить в норму.
Але справа не в цьому.
Чотири роки тому ми з Оленою потайки розписуємося (потайки, тому що мій батько аж на роботу не пішов, щоб не пускати мене в ЗАГС розписатися з Оленою).
Потім, в той період, коли ми були розписані, я наводжу Олену до нього і він обманює її, кажучи їй: "Ось ідіть назад у РАГС-розведені і буде прописка."
Минає два роки і проходить перший етап відновлення мозку у мене.
Олена вже у себе в Киргизії, там її батьківщина. Ми з нею листуємося. Я їй пишу: "Приїжджай, я дуже хочу тебе бачити." Вона приїжджає, ми з нею півроку прожили, батько тільки кілька разів приїжджав до нас, його дружина природно не приїжджала і їм обом потрібно було тільки одне-розбити нас з Оленою і спробувати перетворити мене в психічно хворого. Поки ми жили разом з їх боку по телефону від його дружини мчали на наші голови всякі жахи та знущання.
Вона в жаху і заливаючись сльозами виїхала, але не до себе додому, а на захід.
Ми все одно з нею листуємося, я продовжував відновлювати мозок, Олена чітко визначила, що її прописка повинна бути тут.
Зараз "добренький папаша" і його дружина зовсім не розмовляють зі мною, хоча, наприклад, дільничний з міста Митищі, де вони з дружиною живуть чітко сказав: "Ось їй (його дружині) і потрібна Ваша квартира".
Що б Ви порадили мені зробити в даній ситуації.

Георгій

Відповідь юриста:

Привіт, Георгій. Якщо ж ви бажаєте прописати дружину в муніципальному житлі, то крім всього вищепереліченого вам потрібно письмовий дозвіл наймодавця. До того ж після того як ваша дружина буде зареєстрована в муніципальному житлі вона, як член сім'ї наймача, буде претендувати на дану житлову площу.

Перешкодою в реєстрації дружини може стати відмова наймодавця (тобто муніципального органу) у разі недотримання встановлених облікових норм. Однак і в цьому випадку прописати нового мешканця без згоди муніципального органу наймач приміщення зможе в судовому порядку, за допомогою подачі позовної заяви про вселення.

 

Додаткові матеріали:

  • Що потрібно зробити, щоб у громадянина припинилися батьківські права?
  • Чи може наймач за договором соціального найму житлового приміщення прописат ...
  • З'являються якісь права на квартиру у реєструються в ній осіб?
  • Чи може дружина претендувати на майно зареєстроване на чоловіка під час шлю ...
  • Виселення та зняття з реєстрації у зв'язку з визнанням такою, що втратила ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ