Чи може внучка успадковувати після смерті діда, якщо є спадкоємці за законом?

Здрастуйте! Хотілося б уточнити пару запитань.
1. Якщо хтось із далеких родичів написав заповіт на мою користь, а я про це не знала, повідомлять мені в повідомленні або якимось іншим чином? Або просто в спадок будуть вступати близькі родичі, пославшись на те, що я не подала документи?
2. Яким чином можливо відсудити частину будинку і землі у прямих спадкоємців (дітей) на користь спадкоємця другої черги (внучки). Справа в тому, що, в цьому будинку жив дідусь з онукою (внучка живе там з дня свого народження). Вона оплачувала всі комунальні послуги і купувала продукти і (що важливо!) Доглядала за дідусем, так як він переніс кілька інсультів. Тепер же, після його смерті, його діти хочуть її вигнати з цього будинку! Що робити? Як поступити в цій ситуації?

Заздалегідь спасибі за відповідь.

Олена

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Олена. 1. Нотаріус або виконавець заповіту зобов'язаний оповістити тільки тих спадкоємців, про які йому відомо місце їх проживання, місце реєстрації або місце роботи. У вас буде 6 місяців з моменту відкриття спадщини для того, щоб його прийняти. Після цього терміну в спадок будуть вступати спадкоємці за законом. Однак і в цьому випадку, якщо ви не знали про відкриття спадщини в суді можна відновити строки прийняття спадщини.
2. Той із ваших батьків, який є дитиною спадкодавця ще живий? Якщо ні, то ви можете успадковувати за правом представлення частку свого батька. В іншому випадку внуки не є спадкоємцями.
Більш докладно можна відповісти після докладного ознайомлення зі справою.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи повинен нотаріус оповіщати спадкоємців про відкриття спадщини?
  • Чи може чоловік успадкувати будинок, в якому прописано вже 30 років?
  • Чи можуть спадкоємці змінити розмір часток у спадщині за угодою?
  • Спадщина за законом
  • Право успадкування

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ