Чи потрібен дозвіл з майбутнього місця реєстрації перед випискою з нинішнього?

Добрий день! У мене наступне до Вас ворос.В моєму приватному будинку, що є моєю приватною власністю на підставі "Договору про власність", прописаний я і мій син, якому 20-й рік минув. Я хочу обміняти свій будинок на квартиру. І перш, для того, щоб син не зміг вплинути на продаж будинку, умови продажу, хочу його виписати як домовласник. Не бажаю, щоб він був прописаним /зареєстрованим в новій квартирі /. Колишня дружина, яка розлучена зі мною, живе і зареєстрована в квартирі, що належить її батькові, з моїм неповнолітнім сином, в цій же квартирі зареєстрованим, тобто живуть і зареєстрованих у цій квартирі -двое/.Мой старший син не заперечує проти того, щоб виписатися їх мого будинку і бажає реєстрації в квартирі у матері, у якої проживає вона і мій молодший 17-й річний син.Могу Чи я, як господар свого будинку, з відома мого старшого 20-и річного сина, що навчається в інституті, що є допризовників, з яким проживаю, виписати за його бажанням і при його добровільній участі при перереєстрації зі свого будинку? З тим, щоб надалі мати примусити, а їй деватья буде нікуди, примусити прописати його в своїй квартирі, де проживає мій молодший неповнолітній син і вона. При реєстрації в РВВС паспортному столі вимагають вказати адресу регістраціі.Для цього можна вказати адресу дружини. Але вона зараз не дасть добро на виписку-прописку. Як здійснити виписку мого старшого сина з мого дому? Може писати в документах про перезда зі свого міста? І тоді не буде потрібно підтвердження участі матері при його-сина-виписки з мого дому. Як обійти мати, виписавши сина з мого дому, та так, щоб у паспортному столі не зажадали участі його матері в дозволі прописки сина у неї в квартирі? У момент виписки. Далі після виписки вона нікуди не дінеться і матір пропише сина у себе, так як вона не захоче, щоб він "завис у повітрі".? І чи потрібно,
взагалі дозвіл на вибуття сина, перереєстрацію старшого сина з мого дому при заповненні бланка-листка вибуття, дозвіл матері на реєстрацію сина в квартирі, в якій вона зареєстрована з моїм молодшим сином. У паспортному столі мені відповідають, що оскільки старший син числиться у військкоматі, обслуговуючим один район-район мого будинку, а квартира матері - в іншому районі, то, то необхідно синові знятися з обліку в своєму військкоматі і стати на облік у військкоматі, що знаходиться в районі квартири його матері. А для постановки на облік військкоматі, до якого належить квартира його матері, треба дозвіл про прописку його матері /для військкомату /. Чого вона не зробить, оскільки цього не хоче. Як же виписати сина з мого дому, чого він сам бажає? Чи можу я заповнити листок вибуття, в якому треба вказати місце подальшої реєстрації без урахування підтвердження її бажання. Все це через проживання матері сини в іншому районі. В іншому випадку, якби вона жила в тому ж самому районі, і не було б потреби зніматися з обліку у військкоматі, вибуття відбулося б бе відома матері. І реєструвати сина вона б стала через відсутність іншого виходу.

Алекс

Відповідь юриста:

Привіт Алекс. 1. Ви маєте повне право виписати свого сина з дому, тому що є його власником. Вам не потрібен дозвіл на подальшу прописку.
2. Ваша колишня дружина, як власниця квартири, також має право вирішувати, кого вона хоче реєструвати в своїй житловій площі. Ви не зможете примусити її прописати сина до себе.
3. Відповідно до ч.1 ст. 10 ФЗ "Про військовий обов'язок і військову службу" ваш син зобов'язаний знятися з військового обліку при переїзді на нове місце проживання і стати на військовий облік у двотижневий строк після прибуття на нове місце проживання.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи потрібен дозвіл всіх власників квартири для прописки дружини сина?
  • Чи може власник прописати свого сина в квартирі без згоди другого власника?
  • Чи можна прописати сина і його сім'ю в квартирі без загрози утиску
  • Як захистити квартиру від недолугого спадкоємця не образивши останнього?
  • Відмова співробітників паспортного столу реєструвати громадянина

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ