Чи потрібен дозвіл всіх власників квартири для прописки дружини сина?

ел. пошта tchernetsova@mail.ru
У нашій квартирі прописані 4 особи (я, чоловік, син і невістка). Власники я (05 частки), син (0.25 частки) і чоловік (0.25).
Невістка їде на ПМЖ в іншу країну. З сином не розлучені. Ми з чоловіком попросили невістку виписатися, щоб менше платити за квартиру, і ми могли, якщо знадобитися здійснювати операції зі своєю квартирою. Невістка категорично відмовилася. Нам довелося прописувати її через нотаріуса спочатку тимчасово, тому що вона виписалася з квартири матері, як тільки вони подали заяву на шлюб, аргументуючи це тим, що мамі важко платити за неї квартплату. Потім були труднощі з пошуком роботи - прописали постійно.
Тепер ми вважаємо, що виходила вона за чоловік не за нашого сина, а за квартиру в Москві.
Ми дізналися, що виписати її без згоди сина ми не можемо по суду. А якщо він дасть згоду, то у них точно відносини зовсім зіпсуються. Ми попросили сина оформити дарчу своєї частки на мене, щоб ми могли її виписати по суду в разі необхідності і, чесно кажучи, боїмося, що вона може претендувати на квартиру в разі, не дай Бог, смерті сина (він інвалід). Я обіцяла синові, що не випишу її без його згоди. Але чоловік дуже злий на невістку, він боїться якихось підлих дій з боку невістки і хоче виписати її по суду. Виходить, що я обма!
нула сина.
Чи може чоловік виписати невістку по суду без моєї згоди? Якщо це відбудеться, то у разі повернення її в Росію чи зможе вона прописатися?
Чи зможемо ми виписати її по суду, якщо вона не повернеться до Росії?

Чернецова Тетяна

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Тетяна. Ваша невістка може подати позов про визнання членом сім'ї в судовому порядку, після чого її можна буде виписати тільки після продажу квартири, або після розірвання шлюбу з вашим сином. Виписати через суд ви її зможете, якщо ваш син вже не буде власником частки в квартирі. Після повернення в Росію для прописки в квартирі їй знову знадобиться дозвіл всіх власників квартири. Наші адвокати допоможуть вирішити ситуацію, що склалася з вигодою для вас.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи можна виселити небажаних мешканців з квартири власника?
  • Які ризики можуть бути при придбанні такої нерухомості як квартира?
  • Чи можна прописати сина і його сім'ю в квартирі без загрози утиску
  • Чи можна залишитися проживати у власності чоловіка після розірвання шлюбу?
  • Чи можна виписати примусово колишнього чоловіка з квартири?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ