Як повернути грошові кошти зайняті по розписці сусідці?

Добрий вечір! У мене такої вопро-дав вдолг 135 тис рублів сусідці написали розписку на 2 місяці і прописали там, що якщо вона несможет виплатити в строк суму то вона буде виплачувати 50% від суми в місяць, термін закінчення расспіскі 13 жовтня але відчуваю що вона не віддасть ні копійки тому напозичали дуже багато грошей а расспіска тільки у мене знаходиться іншим людям вона нічого не писала так от прдумивала всякі схнми щоб не повертати дожник гроші одна з них: Телефонує і каже їду везу гроші проходить 30 хвилин передзвонює і каже, що її пограбували потім Едіт У міліції пишеться заява про пограбування потім як ставати відомо що вона все придумала щоб не повертати борги, а тут ще хлеще наїлася пігулок нібито хотіла покінчити життя самогубством або зійти за сумашедший але співмешканець її (не чоловік на жаль) спілкувався з її лікуючим лікарем і він сказав що вона не сумашедшая а навпаки дуже адикватная. чи дадуть мені випіс в лікарні її і в міліції про те що вона зверталася з заявлніем. Не знаю куди мені звертатися в міліцію, прокуратуру порушувати справу про мошеннечестве або в суд і що їй загрожує за її борги! Пжалуйста допоможіть вирішити питання. З ПОВАГОЮ ВАЛЕНТИН.

Валентин

Відповідь юриста:

Привіт Валентин. У даній ситуації вам потрібно направити позовну заяву про стягнення грошових коштів в суд. Повернення боргу по розписці, згідно зі ст. 122 Цивільного процесуального кодексу РФ, можна провести в наказовому виробництві: спрощеному порядку судового розгляду, коли заявнику достатньо зібрати необхідні документи (розписку, паспорт, квитанцію про оплату державного мита), направити заяву на видачу судового наказу, який має силу виконавчого листа. Далі судовий наказ передається судовим приставам (якщо боржник не подасть заяву про його скасування), які займуться поверненням боргу.
Якщо боржник скасує судовий наказ, то ви будете звертатися до суду в порядку позовного провадження. Так само вам необхідно клопотати перед судом про арешт майна боржника, наприклад, квартири, автомобіля, для забезпечення позовної заяви.

 

Додаткові матеріали:

  • Як повернути зайняту іншому грошову суму, якщо боржник відмовляється поверт ...
  • Як стягнути борг за розписці, якщо боржники затягують виплату?
  • Як стягнути в примусовому порядку борг з боржника, який залишив розписку?
  • Боржник прострочив виплату боргу по розписці: що робити?
  • Як стягнути заборгованість по розписці без звернення до суду?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ