Як стягнути борг за розписці, якщо боржники затягують виплату?

Моя подруга здавала однокімнатну квартиру своїм знайомим - молодій парі. Відповідно ніяких договорів про оренду квартири не складали і не оформляли. Прибутковий податок з суми, отриманої від квартиронаймачів не сплачувався.
Пара прожила у квартирі два місяці, а заплатила тільки за один. Написали розписку про те, що всі оплатять, навіть з надбавкою. Але протягом місяця відтягували цей момент, користуючись незліченними відмовками.
Як з'ясувалося пізніше, з квартири зникли деякі речі господині, у зв'язку з цим господинею були замінені замки на вхідних дверях. З моменту виявлення крадіжки, в квартиру ніхто не заходив і ніякі предмети побуту та інтер'єру, залишені парою, не чіпав.

Євген

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Євген. ? Повернення боргу по розписці, згідно зі ст. 122 Цивільного процесуального кодексу РФ, можна провести в наказовому виробництві: спрощеному порядку судового розгляду, коли заявнику достатньо зібрати необхідні документи (розписку, паспорт, квитанцію про оплату державного мита), направити заяву на видачу судового наказу, який має силу виконавчого листа. Далі судовий наказ передається судовим приставам (якщо боржник не подасть заяву про його скасування), які займуться поверненням боргу.
Якщо боржник скасує судовий наказ, то ви будете звертатися до суду в порядку позовного провадження. Так само вам необхідно клопотати перед судом про арешт майна боржника для забезпечення позовної заяви.

 

Додаткові матеріали:

  • Як стягнути заборгованість по розписці, чи потрібно звертатися з позовом до ...
  • Як повернути гроші по розписці, якщо боржник відмовляється від боргу?
  • Як стягнути в примусовому порядку борг з боржника, який залишив розписку?
  • Боржник прострочив виплату боргу по розписці: що робити?
  • Як стягнути заборгованість по розписці без звернення до суду?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ