Як повернути зайняту іншому грошову суму, якщо боржник відмовляється повертати борг?

Здрастуйте! У мене така ситуація. На початку 2009 року дав другу велику суму грошей в борг, на розвиток його бізнесу. Гроші він повинен мені був віддати ще в березні Етов року. Ніяких грошей від нього я так і не отримав. На всі мої тредованія він спочатку спілкувалися віддати гроші, а потім зовсім сказав мені що б я подавав на нього в суд, і грошей у нього немає. Хоча нещодавно він купив собі дорогий автомобіль, це мені розповіла наша спільна знайома і фірма, яку він відкрив так досі і працює. Будь ласка, порадьте мені як я можу забрати свої гроші

Михайло

Відповідь юриста:

Привіт, Михайло. У даній ситуації вам потрібно направити позовну заяву про стягнення грошових коштів в суд. Які докази передачі грошей другові у вас є: договір позики, розписка? Повернення боргу по розписці, згідно зі ст. 122 Цивільного процесуального кодексу РФ, можна провести в наказовому виробництві: спрощеному порядку судового розгляду, коли заявнику достатньо зібрати необхідні документи (розписку, паспорт, квитанцію про оплату державного мита), направити заяву на видачу судового наказу, який має силу виконавчого листа. Далі судовий наказ передається судовим приставам (якщо боржник не подасть заяву про його скасування), які займуться поверненням боргу.
Якщо боржник скасує судовий наказ, то ви будете звертатися до суду в порядку позовного провадження. Так само вам необхідно клопотати перед судом про арешт майна боржника, наприклад, автомобіля, для забезпечення позовної заяви.

 

Додаткові матеріали:

  • Як стягнути борг за розписці, якщо боржники затягують виплату?
  • Як стягнути заборгованість по розписці, чи потрібно звертатися з позовом до ...
  • Як повернути гроші по розписці, якщо боржник відмовляється від боргу?
  • Боржник прострочив виплату боргу по розписці: що робити?
  • Як стягнути заборгованість по розписці без звернення до суду?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ