Яке покарання покладено за побиття згідно з чинним законодавством?

Привіт, мій син (20років) побив дівчину повнолітню, вони гуляли в компанії вона вже була п'яна, він став відбирати у неї коктейль щоб вона більше не пила, вона розлютилася накинулася на нього, т до він теж був п'яний, він неодноразово вдарив її по особі, в результаті вона зняла побої і написала на нього заяву, після чого її поклали в лікарню де вона пролежала 10 днів. Один свідок друг сина дав показ на його користь (вона перша на нього накинулася) і її подруга дала показ на його користь теж що дівчина перша накинулася на мого сина. На наступний день брат цієї Дівчата телефонував на мобільний сину і погрожував йому, через деякий час приїхав друг цієї дівчини знайшов сина і побив його, після чого син пішов до травмпункту зняв побої і подав заяву на брата цієї дівчини, т до хлопець не представився брат це чи ні, але він сказав що це за неї. Свідків у сина немає, єдине що на телефоні можна перевірити вхідні дзвінки в цей вечір там залишився дзвінок брата з погрозами. Дівчина забирати заяву не має наміру, справу передали а прокуратуру, Що загрожує синові? Він вчиться на водія тролейбуса від Тролейбусна парку і на 2 курсі інституту очно-заочно.

Ірина

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Ирина. Якщо вашого сина визнають винним у побитті дівчини, то згідно зі Статтею 116 КК РФ:

Нанесення побоїв чи вчинення інших насильницьких дій, які завдали фізичного болю, але не спричинили наслідків, зазначених у статті 115 цього Кодексу, -

караються штрафом у розмірі до сорока тисяч рублів або в розмірі заробітної плати або іншого доходу засудженого за період до трьох місяців, або обов'язковими роботами на строк від ста двадцяти до ста вісімдесяти годин, або виправними роботами на строк до шести місяців, або арештом на строк до трьох місяців.

Якщо ж дії вашого сина спричинили заподіяння тілесних ушкоджень середньої тяжкості або тяжких, то до 10 років позбавлення волі, в залежності від кваліфікації.

 

Додаткові матеріали:

  • Кримінальна відповідальність водія за смерть пасажира.
  • Чи може працювати в правоохоронних органах особу, звільнену від кримінально ...
  • Як покарати 14-річного за побиття дитини і стягнути заподіяну шкоду?
  • Яке покарання передбачене за крадіжку за кримінальним законодавством?
  • Чи може магазин заборонити перебування в магазині з коляскою?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ