Чи повинен службовець державної протипожежної служби нести військову службу?

Добрий день. у мене питання, пов'язане з моїм чоловіком. йому 24 роки він працював у пожежній охороні, потім звільнився звідти і відразу ж влаштувався в іншу частину, на ту ж посаду. поки йшов процес звільнення і нового пристрою на рабоут, йому надіслали повістку з військкомату. у нас є дитина, йому майже 2 роки. я не працюю, тому сиджу в декреті і ніяких допомог мені вже не платять. вобщем ми з дитиною поки живемо за рахунок чоловіка. у відділі кадрів на пршлой роботі йому сказали, що вийшов наказ від 2005 року, що навіть ті хто працює в пожежній охороні, є призовниками. але я подивилася, з 2006 року вийшли поправки і що в армію його не повинні закликати. скажіть, чи має мій чоловік в даній ситуації відстрочку на час роботи в МНС або все ж повинен йти служити? Заздалегідь величезне спасибі!

Оксана

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Оксана. У разі якщо у призовника є ребeнок до трьох років або вагітна дружина, він зобов'язаний служити в армії, при цьому сім'я щомісяця отримуватиме матеріальну допомогу від держави. Однак згідно Федеральному закону "Про військовий обов'язок і військову службу" N 53-ФЗ: надається відстрочка надійшли на службу в Державну протипожежну службу безпосередньо після закінчення освітніх установ вищої професійної освіти зазначених органів і установ відповідно, за наявності у них вищої професійної освіти і спеціальних звань - на час служби в цих органах і установах. Таким чином для отримання відстрочки необхідна наявність вищої спеціальної освіти та звання.
Для вирішення даного питання вам необхідно написати скаргу в військкомат. Наші фахівці допоможуть вам з складанням необхідних процесуальних документів та представлять ваші інтереси в суді, при необхідності.

 

Додаткові матеріали:

  • Поважні причини неявки до військкомату по підписаної порядку.
  • Як відновитися після відрахування з ВНЗ і не потрапити в армію?
  • Відмовили в проходженні альтернативної військової служби: що робити?
  • Чи залишить суд дитини з матір'ю якщо остання не працює?
  • Чи можна перевести дитину на домашнє навчання тільки по одному предмету?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ