Відмовили в проходженні альтернативної військової служби: що робити?

У мене син призовного віку (19 років). Два роки поспіль він писав заяви до військкомату з проханням виконати свій громадянський обов'язок на альтернативну цивільну службу (у нас є повідомлення про одержання військкоматом цих заяв). А сьогодні мій син прийшов у військкомат без повістки. Мета приходу - він приніс виписку з лікарні в якій проходив обстеження від військкомату. Вердикт лікарів - гіпертонічна хвороба першого ступеня, синкопальні стани, цефалгічного синдром. Його попросили почекати, а потім зажадали пройти у військкоматі медкомісію, яка закликала його придатним до військової служби. Він сказав воєнкома, що готовий пройти альтернативну цивільну службу. Йому відповіли, що сьогодні якраз буде розподіл по цих питаннях. Після чого йому звеліли перебувати в одному з кобінетов військкомату і не залишати його, а крім того до нього приставили молодий чоловік міцної статури. У цій кімнаті його хотіли обстригти наголо (кілька молодих людей знаходяться там вже були обстрижені). Вже ввечері приблизно в 17 годин воєнком Марченков Валерій Григорович викликав його з метою вручити військовий квиток і забрати паспорт. Син категорично відмовився. Воєнком різко висловився і пригрозив поговорити "в іншому місці". Після цього всіх молодих людей разом з моїм сином посадили в мікроавтобус і з супроводом і відправили на призовний збірний пункт На вулиці Угрешского, будинок 20. В машині по дорозі він уточнив у супроводжуючих осіб про те як в дальньому будуть розвиватися події. У відповідь йому сказали, "неволнуйся, відслужив як нормальні пацани і повернешся через рік додому". Я вчасно приїхав до збірного пункту і категорично перешкоджав тому, щоб його провели через КПП. Викликав наряд міліції, поскаржившись на неправомірне затримання та позбавлення свободи пересування. Співробітники міліції передзвонили мені по контактному телефону і сказали, що наряд не приїде і що ми самі повинні вирішувати ці проблеми і скаржитися в установленому порядку до прокуратури. Як будь? Сина я забрав. Нехочу отримати його в цинковій труні з повідомлення, що він виконав свій обов'язок.

Сорокін Валентин Олександрович

Відповідь юриста:

Привіт, Валентин Олександрович. Законодавство передбачає тільки два, вірніше три підстави, за якими призовник має право клопотати перед призовної комісією про направлення його на альтернативну службу:

• несення військової служби суперечить його переконанням чи віросповіданням;
• він відноситься до корінних нечисленних народів, веде традиційний спосіб життя, здійснює традиційне господарювання і займається традиційними промислами.
Якщо ви не згодні з рішенням комісії ви маєте право оскаржити його, однак майте на увазі, що ухилення вашим сином від проходження служби, може спричинити за собою кримінальне покарання.

 

Додаткові матеріали:

  • Як вчинити, якщо не видається посвідчення ветерана бойових дій на протязі р ...
  • Чи повинен службовець державної протипожежної служби нести військову службу ...
  • Як відновитися після відрахування з ВНЗ і не потрапити в армію?
  • Що робити призовнику, з причини хвороби, не явившемуся у військкомат?
  • Чи є неявка на медичний огляд порушенням законодавства?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ