Як вирішити питання про спілкування батька з дитиною, якщо його мати перешкоджає такому спілкуванню?

Ми з дружиною Катериною не живемо разом з 19 квітня 2008 року. На початку листопада 2010 року Катерина обмежила наші з дочкою побачення (залишила час зустрічей на свій розсуд, а не як раніше 2 рази на тиждень) і заборонила возити доньку в Солнечногорск з Зеленограда до моїх батьків. У процесі з'ясування причин цього я з'ясував, що вона була проти відвідин моєю дочкою разом зі мною і моїми батьками могил наших родичів (ми однократно відвідали могилу наших бабусь і дідусів), а також проти відвідин дочкою церкви, в якій моя дочка була хрещена в чотиримісячному віці за згодою з Катериною (хрещеним батьком був її рідний брат). А після того, як вона дізналася, що в той час як я забрав дочку на прогулянку, приїхала моя мама і племінниця і ми разом гуляли, Катерина заборонила зустрічі з дочкою в її відсутність. Тобто тепер я не можу забрати дочку і поїхати з нею до своїх батьків і навіть не можу взяти дочку і піти гуляти з нею один без Катерини, як я завжди робив. Я виплачував весь час, поки ми не живемо разом, 20000 рублів змісту щомісяця.
Я хочу добитися визначення графіка зустрічей з дочкою якомога частіше і у відсутність дружини (щоб не потрібно було погоджувати час кожен раз і в той же день, а не заздалегідь).
Питання:
Чи потрібно мені наполягати на розлученні з Катериною і як це може вплинути на вирішення питання про опіку над дочкою?
Чи потрібно мені йти в суд? В який суд мені йти і як формулювати позовну заяву?
Які мої шанси і перспектива судового процесу у відповідності зі сформованою судовою практикою?

Костянтин

Відповідь юриста:

Привіт, Костянтин. Для початку вам необхідно направити заяву в органи опіки і піклування про те, що мати дитини перешкоджає вашому спілкуванню з дитиною. Якщо ви не хочете розривати шлюб із дружиною, то робити це для визначення порядку спілкування з дитиною не потрібно. Якщо і після участі органів опіки та піклування дружина буде перешкоджати вам у спілкуванні з дитиною - направте до районного суду позов про визначення порядку спілкування з дитиною. До того ж у судовому порядку ви можете вирішити питання про місце проживання дитини.

 

Додаткові матеріали:

  • Що робити якщо колишня дружина забороняє спілкується з дитиною.
  • Як визначити порядок користування муніципальної квартирою?
  • Як відсудити дитину в іноземця та встановити спілкування в присутності мате ...
  • Чи потрібно визначення місця проживання дитини якщо відсутній спір між бать ...
  • Як скласти зустрічну позовну заяву про розподіл спільного майна?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ