Як відсудити дитину в іноземця та встановити спілкування в присутності матері?

здравствуйте!
в 2008 році я зареєструвала шлюб з іноземцем (Ангола). У шлюбі народилася дитина (в Росії). Зараз ми розлучаємося. Він студент, навчається в Росії. Офіційно ніде не працює. Він претендує на дитину (доньці 2 роки), хоче забрати її в свою країну через деякий час.
Я працюю (зараз у відпустці по догляду за дитиною), заочно вчуся.
З ким залишиться малятко?
якщо зі мною, то: які права у батька дитини? Зобов'яжуть чи батька дитини виплачувати аліменти? В який час батько може бачитися з дочкою?
Мені здається, що дитина маленька, чи можна за законом зробити так, що б до певного віку зустрічі з татом проходили тільки в моїй присутності?


Дарина

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Дарья. Як показує практика фактично стягнути аліменти у судовому порядку з іноземця можна за наявності у нього роботи або майна в РФ. Або доведеться легалізувати судове рішення в Анголі, що саме по собі ще не гарантує отримання виплат. Передбачити рішення суду неможливо, але якщо у вас є робота, ви забезпечені матеріально і дитина є громадянином РФ, то швидше за все дитина залишиться з вами. У батька дитини такі ж права і обов'язки, як і у вас. Він повинен підтримувати дитину матеріально, брати участь у вихованні дитини і т.д.

Для визначення порядку спілкування з дитиною необхідно направити відповідну позовну заяву до суду. Через малолітнього віку дитини порядок зустрічей непроживаючих спільно з дитиною батька може бути визначений у присутності матері дитини (наприклад, під час прогулянки дитини біля будинку матері). Наші фахівці допоможуть вам з складанням необхідних процесуальних документів та представлять ваші інтереси в суді.

 

Додаткові матеріали:

  • Як стягнути аліменти з колишнього чоловіка - громадянина іноземної держави?
  • За який термін можна стягнути аліменти і як позбавити батька його батьківсь ...
  • Як домогтися проживання дитини з батьком і виплати матір'ю аліментів?
  • Порядок спілкування дитини з батьком, які проживають окремо
  • Встановлення батьківства

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ