Що потрібно зробити, щоб відкликати видану ріелтери довіреність?

Оформили довіреність від моєї мами на представника ріелторської контори на дарування від неї мені квартири. Ріелтор ушул з довіреністю.
Але на наступний день ми легко подарували мені від мами квартиру в простим актом дарування у натаріуса. Чи зобов'язані ми відкликаємо ДОВІРЕНІСТЬ знову приїжджаючи до натаріусу або достатньо сповістити його по телефону? Або досить сповістити ріелтора? Ніяких письмових домовленостей про роботу ріелтора по збору документів укладено не було. Довіреності на збір документів не оформлялося?

Марина Володимирівна

Відповідь юриста:

Привіт, Марина Володимирівна. Особа, яка видала довіреність і згодом скасувала її, зобов'язана сповістити про скасування особу, якій довіреність видана, а також відомих їй третіх осіб, для представництва перед якими дана довіреність.
Права та обов'язки, що виникли внаслідок дій особи, якій видана довіреність, до того, як ця особа дізналася або повинна була дізнатися про її припинення, зберігають силу для видав довіреність, і його правонаступників щодо третіх осіб. Це правило не застосовується, якщо третя особа знала або повинна була знати, що дія довіреності припинилася.
За припинення довіреності особа, якій вона видана, або її правонаступники повинні негайно повернути довіреність.

Порядок припинення нотаріально засвідчених довіреностей шляхом скасування конкретизований п. 10 Методичних рекомендацій по посвідченню довіреностей, затверджених рішенням Федеральної нотаріальної палати від 7 - 8 липня 2003 р. (Протокол N 03/03). Так, нотаріус роз'яснює акредитуючій, що він зобов'язаний сповістити про скасування довіреності особа, якій довіреність видана, а також відомих третіх осіб, для представництва перед якими дана довіреність, і зажадати повернення довіреності від представника. У разі скасування репрезентованою довіреності передача відповідної заяви може бути оформлена через нотаріуса за правилами ст. 86 Основ законодавства РФ про нотаріат, згідно з якою нотаріус передає заяви громадян, юридичних осіб іншим громадянам, юридичним особам особисто під розписку або пересилає поштою із зворотним повідомленням.

Для отримання більш детальної консультації щодо порядку ваших дій, вам необхідно записатися на консультацію до юриста.

 

Додаткові матеріали:

  • Який порядок скасування нотаріально посвідченої довіреності?
  • Чи потрібно завіряти у нотаріуса згоду на реєстрацію за місцем проживання?
  • Що робити якщо син, який одержує за дорученням пенсію матері не віддає їй ц ...
  • Як розділити автомобіль придбаний в шлюбі, якщо на ньому їздить тільки чоло ...
  • Представництво за довіреністю

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ