Як карається наїзд на пішохода, який перебігав дорогу в недозволеному місці?

Добрий день! Прошу юридичної допомоги та кваліфікованої консультації в наступній ситуації.
Я, керуючи технічно справним транспортним засобом, у тверезому стані, при достатньому освітленні, рухалася по другій смузі двосмугової дороги зі швидкістю не більше 40 км /ч. Раптово, на проїжджій частині (в місці не призначеному для пішохідного переходу) через транспортного засобу, що рухається правіше, вилетів пішохід, який продовжував рух не звертаючи увагу на що рухається потік машин (надалі з'ясувалося, що він був у стані сильного алкогольного сп'яніння) . У слідстві, мені довелося провести екстрене гальмування. Зіткнення з пішоходом уникнути не вдалося: пішохід ударився об правий верхній край лобового скла і праве дзеркало. У наслідок впав на проїжджу частину поряд з моїм ТЗ. Моментально була викликана міліція і швидка допомога. Спочатку прибула патрульна служба (мін.10), до цього моменту пішохід прийшов в себе і піднявся. Далі прибула швидка допомога (через 20хв), надала першу мед. допомога (медиками було встановлено струс головного мозку, садна і забиті). Від подальшої госпіталізації постраждалий пішохід відмовився. Далі прибула міліція, заповнили і склали всі необхідні документи. Я пройшла тест на алкогольне огляд, що підтвердило моє тверезий стан. У міліції написала пояснювальну про подію.
У слідчій організації, куди передали моя справа про адміністративне правопорушення, кажуть, що будуть робити потерпілому мед. експертизу, з'ясовувати чи має він претензії і т.д.
Чи має місце і при яких обставинах призначення мені:
1. адміністративного штрафу,
2. позбавлення мене водійських прав,
3. призначення мед. експертизу пішоходу через 3 тижні
4. подальше ведення справи про адміністративне правопорушення на підставі даної ситуації?

нана


Відповідь юриста:

Привіт, Нана. За наїзд на пішохода закон передбачає два види відповідальності: адміністративну та кримінальну. Межею, що відокремлює першу від другої, є формулювання «заподіяння шкоди здоров'ю». Не вдаючись у подробиці: до 3-х тижнів непрацездатності - легкий шкода здоров'ю, понад 3-х тижнів - середній. За вказані два ступені передбачена адміністративна відповідальність, яка регулюється статтею 12.24 КоАП. В залежності від ситуації це може бути - штраф або позбавлення прав на термін до півтора років.
Тяжка шкода визначається за результатами судово-медичної експертизи і в цьому випадку водій буде притягнутий до кримінальної відповідальності, згідно зі статтею 264 КК.

Для отримання більш детальної консультації щодо порядку ваших дій, вам необхідно записатися на консультацію до юриста.

 

Додаткові матеріали:

  • Що робити при наїзді на пішохода, при знищених дощем, доказів слів водія ав ...
  • Чому позивачем при відшкодуванні шкоди здоров'ю потерпілого є Московський ...
  • Відповідальність водія при недотриманні пішоходом правил дорожнього руху?
  • Відповідальність водія при недотриманні пішоходом правил дорожнього руху?
  • Заподіяння шкоди здоров'ю пішохода водієм транспортного засобу

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ