Куди звертатися для вирішення земельного спору між сусідами?

дравствуйте.
Моя мама проживає в 2-х квартирному будинку (кожна квартира має окремий вхід, розділена капітальної, несучою стіною). Дам стоїть на земельній ділянці (800 кв.м), земля поділена парканом і має окремі хвіртки. Колись будинок належав будівельному комбінату, потім мої батьки викупили свою квартиру, а сусіди свою приватизували. І будинок і земля у власності в частках. У БТІ ДІМ ЗАРЕЄСТРОВАНО в частках 1/2. Для того, щоб оформити межування треба провести розподіл і вдома, і землі У ЧАСТИНАХ. Поки просто оформити, а в майбутньому і в будинку хочемо зробити перепланування і перебудувати сарай. Я знайшла фірму що займається межуванням, оплатила все сама. На першому етапі сусідка знаків протесту не чинила і дозволила провести виміри. А коли я попросила її поїхати в рег.палату підписати документи - встала в «позу». Нікуди не поїду, нічого не підпишу, мене все влаштовує, нічого не хочу. На контакт не йде, хвіртку не відкриває, до телефону не підходить. Ну що ж, подумала я: «при не досягненні угоди, спір між співвласниками розглядається в суді» і пішла до адвоката.
Знайшла двох адвокатів, але й тут невдача. Один говорить-потрібні заяви дільничному; другий-що в суді він точно таку ж справу програв. Що якщо сусідка на судовому слуханні теж відмовиться від ділення в частинах, суд стане на її бік.
Так само хочу відзначити, що два роки тому ми з сусідкою вже судилися. Вона знеструмила нашу квартиру від розподільної коробки, яка знаходиться на горищі (місці загального користування). Суд і зобов'язав її виплатити витрати на відновлювальні роботи. А цього літа вона сказала мені, що виконає хвіртку в паркані, і буде ходити по нашому ділянці, що й спонукало мене до дій за межуванню.
Ми не хочемо чекати наступного каверзи з її боку.
Допоможіть, будь ласка, порадою. Спасибі.


Людмила

Відповідь юриста:

Привіт, Людмила. Усі спори, пов'язані з розділом земельної ділянки і будинку на частки, а також виділом частки в натурі, вирішуються тільки в судовому порядку. Якщо вас цікавить порядок звернення до суду та необхідний пакет документів, вам необхідно записатися на консультацію до нашого земельному юристу і надати йому всі необхідні відомості і документи.

 

Додаткові матеріали:

  • Як скласти позовну заяву про визнання договору дарування?
  • Як пред'явити спадкоємцю власника землі повідомлення про продаж частки?
  • Що робити з повідомленням про продаж частки землі, якщо власник помер, а сп ...
  • Виділення частки земельної ділянки в натурі для його подальшого продажу
  • Виділення частки земельної ділянки в натурі для його подальшого продажу

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ