Чи можуть виключити дитину із дитячого садка по причині частих хвороб?

Добрий день! допоможіть будь ласка з консультацією Завідуюча виводить дитину з дитячого саду за те що він не може ще звикнути до саду і часто хворіє В сад почали ходити з вересня сходили 3 дні і дитина захворіла, вилікувалися знову через 3 тижні пішли сходили 2 дні дитина захворіла вилікувалися, через 3 тижні пішли в сад 1 день сходили дитина захворіла нас поклали в лікарню 2 тижні лежали в лікарні виписалися при виписці призначали лікування на місяць протягом цього місяця він ще прохворів 2 рази Зараз ніби все добре пішли в лікарню за довідкою лікар послухала сказала ще тиждень лікуватися і можна в сад. Я сьогодні пішла в сад сказати що дитина з наступного тижня почне ходити в садок а мені сказали що нас виселелеі з саду і завідувачка сказала що нас виселеелі із за того що дитина хворіє і Нехода в сад я їй пояснюю що це ми немогли ходити так як дитина хворів вона сата наїжджати і говорити що це ми погані батьки і не можемо вилікувати дитину Чи можуть нас виселити з детскаго саду на цій підставі і що нам робити?

Коршунова Людмила Олександрівна

Відповідь юриста:

Привіт, Людмила Олександрівна. Згідно з розпорядженням уряду Москви від 16 авг.2010г. № 1697-РП "Про позачергових заходи щодо ліквідації оечередності в ГДОУ системи ДО м.Москви в 2010-2011 роках":
п.3.1
3.1.10.
"Установа має право переводити ебенка в групу короткотривалого перебування Установи при невідвідування дитиною учр-я протягом одного міс. В період з 1 вересня по 31 травня без ув. Причин (хвороби дитини, сан.-курортне лечніе, карантин, відпустка, відрядження, або хвороба Батька). При відсутності в даному учр-ії групи короткотривалого перебування дитині надається місце в групі короткочасного перебування довколишнього Установи ". Таким чином просто виключити вашої дитини з дитячого саду неможливо, а якщо це і станеться, то дані дії можна оскаржити в судовому порядку.
Для того, щоб місце за вашою дитиною в групі зберігалося на час вашої відсутності, наприклад, відпустку, відвідування санаторію і т.д., не підтвердженого довідками з поліклініки, ви можете написати заяву про збереження місця у зв'язку з необхідністю домашнього режиму або відсутності.

 

Додаткові матеріали:

  • Як правильно написати скаргу на дитячий садок у Горан або в п.
  • Як боротися з блокуванням руху автомобілів у дитячого саду?
  • Що робити якщо в дитячому садку з'явився некерований дитина?
  • Коли дитину можуть відрахувати з дитячого садка без заяви батьків?
  • Чи повинен працівник повертати відпускні при звільненні

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ