Коли дитину можуть відрахувати з дитячого садка без заяви батьків?

Здрастуйте! Хочу до вас звернутися з таким питанням. Моя дитина ходить у дитячий садок, в нашій групі відбулися непорозуміння, у зв'язку, з чим помінялися ставлення до дитини з боку вихователя і нянечки. Так ще ці люди стали намовляти батьків групи, говорячи їм не правду про нашу сім'ю! Я зверталася до завідуючої, але вона так і нічого не змогла зробити, хоча реально все бачила і чула, просто злякалася конфліктувати, т. до говорить, підуть вони, кого я візьму. Мені довелося звернутися до Окружного Департамент освіти. Департамент розмовляв з Завідуючою, і вони вирішили перевести наших вихователів в іншу групу. Завідуюча зібрала співробітників, сказала про переведення, і додала на прохання матері (назвала П.І.Б). Тепер ми з дитиною перебуваємо під психологічним впливом всіх чуток, протягом пальців, погрози з боку батьків! На запитання до завідуючої, чому виголосили прізвище всьому саду, вона говорить це не я. Питання чи мали вони (Департамент і завідувачка) розносити дану інформацію до всіх відвідувачів даного закладу. Результат, дитина (3 роки) каже, мене виганяють із саду. Спасибі велике.

Відповідь юриста:

Привіт, відповідно до чинного законодавства відрахування дітей з дошкільних освітніх установ без поважної причини не допускається. Дана норма права повинна бути закріплена в актах місцевих органів влади і має бути обгрунтованою, вагомою, достатньої для розірвання договору на надання послуг з навчання, укладеним між батьками дитини та дошкільним закладом і у випадку судового розгляду повинна бути певним чином обгрунтована належними доказами. Завідуюча має право відрахувати дитину з дитячого дошкільного закладу без заяви батька у нижченаведених випадках:

- Батько протягом місяця з моменту отримання квитанції не оплатив витрати на харчування та інші витрати за дитячий садок, які зобов'язаний сплачувати батько;
- Дитина досягла шкільного віку. У разі необхідності йде до школи дитина може відвідувати дитячий заклад до 31 липня.
- Якщо в дошкільний заклад є черга, а дитина цього дитячого саду не відвідував дитячий сад поспіль 4 місяці без медичних показань і без поважних сімейних причин.

Якщо в ситуації, що склалася вашій дитині було завдано моральної шкоди, ви вправі вимагати його відшкодування в судовому порядку.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи можуть виключити дитину із дитячого садка по причині частих хвороб?
  • Як правильно написати скаргу на дитячий садок у Горан або в п.
  • Утратиться Чи чергу дитини в дитячий садок при зміні прізвища?
  • Як боротися з блокуванням руху автомобілів у дитячого саду?
  • Що робити якщо в дитячому садку з'явився некерований дитина?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ