Чи є неявка на медичний огляд порушенням законодавства?

Я є матір'ю сина студента 4 курсу МГУПечаті м.Москви Нелюбина Марка Анатолійовича 08.03.1991 р народження, який до сьогоднішнього дня мав відстрочку від служби в армії до 2012 р у зв'язку з навчанням. Проживає син у даний час в гуртожитку університету за адресою м. Москва, вул. 800 - річчя Москви д.28.
Сьогодні рано вранці, 7.12.10 працівники військкомату САО прибутку в гуртожиток і примусово забрали мого сина і ще близько 100 чол. студентів, доставили на мед. комісію, при цьому були відібрані паспорти і вручені повістки про призов в армію, що зобов'язують з'явитися на призовну комісію 7.12.10 до 12:00. На руках сина малося приписне свідоцтво, в якому його визнано обмежено придатним по мед.показаніем (категорія В) у зв'язку з наявною у нього хворобою - атопічний дерматит. про що свідчить його мед.карта. Перебуває на обліку по даній хворобі з 2002р. При проходженні мед.коміссіі на його тілі виявлено сліди хвороби, у зв'язку з чим син отримав направлення на доп.мед.обследованіе, йому повернули паспорт і відпустили з військкомату. У напрямку вказаний новий термін явки: 10.12.10г до 9:00.
Питання:

1. Чи правомірні дії працівників військкомату?

2. Чи буде неявка сина за термінами повістки у зв'язку з направлення на дод. мед. комісію порушенням чинного законодавства?

3. Які наші дії в ситуації, що склалася з підтвердження відстрочки на час навчання, або по мед.показаніям?

Відповідь юриста:

Здравствуйте. 1. Так, співробітники військкомату вправі призначати додаткове медичне обстеження при виникненні питань.
2. Так, неявка буде порушенням чинного законодавства. На медичний огляд призовник повинен приходити з уже готовим діагнозом, досить чітко уявляючи, які у нього є захворювання і під яку категорію придатності вони підпадають.
3. Ви не надали інформації про освіту вашого сина, наприклад, якщо він отримує вищу освіту після технікуму, то відстрочку він уже використовував. Ви можете записатися на консультацію до нашого юриста, який допоможе вам розібратися в ситуації, що склалася після ознайомлення з усіма документами, що мають безпосереднє відношення до справи.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи має родина право на поліпшення житлових умов після смерті особи, що став ...
  • Чи є атопічний дерматит причиною відмови для проходження служби?
  • Чи може адміністрація не дозволити реєстрацію за місцем проживання сина?
  • Не пройшла атестацію по причині упередженості комісії: що робити?
  • Клопотання про передачу справи на розгляд до суду за місцем проживання Відп ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ