Як покарати вихователя з дитячого саду, що принижує дитину?

Здавствуйте! Питання юристу
Мого 5-річного сина в дитсадку вихователька карає, змушуючи стояти в туалеті, а під час прогулянки стояти нерухомо на морозі на відкритій веранді.
Питання: чи можу я подати в суд за статтею-"жорстоке поводження з дітьми", а в другому випадку як посягання на здоров'я дитини? Чи є такі статті в КК РФ? Доп. інформація: Дитина знаходиться на спеціальному обліку як син особи учасника ЛНА на ЧАЕС 1986 р., повергшее променевому впливу. Заздалегідь вдячний, Кеворков Леонід Рубеновіч.

Леонід

Відповідь юриста:

Привіт, Леонід. Якщо пекло вашою дитиною відбувається психологічне насильство, то вам необхідно знати, що Кодексом РФ про адміністративні правопорушення передбачена відповідальність за невиконання або неналежне виконання обов'язків по утриманню, вихованню, навчанню, захист прав та інтересів неповнолітніх - у вигляді попередження або накладення адміністративного штрафу в розмірі від ста до п'ятисот рублів (ст. 5.35 КоАП РФ).
Також російське кримінальне законодавство передбачає відповідальність за всі види фізичного та сексуального насильства над дітьми, а також за низкою статей - за психічне насильство.
Вам необхідно направити заяву завідуючої садочка і вимагати звільнення даного вихователя. Потім ви можете направити заяву в прокуратуру або правоохоронні органи, до того ж ви можете направити позов до суду про стягнення відшкодування моральної шкоди, заподіяної вашій дитині.

 

Додаткові матеріали:

  • Як покарати 14-річного за побиття дитини і стягнути заподіяну шкоду?
  • Чи можна позбавити батьківських прав батька дитини, який постійно п'є?
  • Чи можна стягнути збиток здоров'ю з вихователя дитячого садка?
  • Коли дитину можуть відрахувати з дитячого садка без заяви батьків?
  • Кваліфікація адміністративного правопорушення по більш м'якій статті

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ