Що робити, якщо дитину не приймають до школи за місцем проживання?

Здравствуйте, в нашій родині з'явилася велика проблема, яку можна було б вирішити мирним шляхом, але дорослі люди предпочіітают "воевать2 з підлітком, зараз попоробую розповісти докладніше.
Влітку 2010года наш молодший син, якому на той момент було 13 років і 11 місяців став просити нас підписати заяву на згоду його переходу в іншу школу, ми його всіляко відмовляли, т.к вчиться він дуже середньо та й у школі, в якій він відучився шість років (ми переїхали в новий район і він пішов у другий клас) вже звикли до його знань, до того ж він завжди був "тихий трієчник " і жодних проблем з дисципліною у нього не виникало, але син уперся, кажучи, що в новій школі йому буде краще, що там більш сильні учні і вони будуть йому допомагати (як з'ясувалося потім "виною " всьому підліткова любов-дівчинка його вмовила перейти до неї в школу, а він піддався умовлянням) ми дали свою згода і він з першого вересня пішов у нову школу, перший місяць все було добре він почав займатися, залишався після уроків для репетиції КВК, але з другої половини жовтня почалися проблеми, причому він нічого нам не говорив, тільки я став помічати те розірваність сорочку, то дуже брудні штани, на все у нього була відповідь: "випадково впав, зачепився і т. д. " після розмови з нашими старшими дітьми ми дізналися, що у нього в еой школі проблеми і в спілкуванні з деякими однокласниками і з диретор , яка за сумісництвом є і класної руководітельніцей.Син став просити нас перевести його назад в стару школу (вона знаходиться прямо під нашими вікнами) ми вирішили, що він довчився чверть до кінця а знову року піде в стару школу.Перед канікулами мені дзвонила його класна керівник і повідомила таке: "ВАШ дитина неадекватно, його всі називають марсіанин І ВЗАГАЛІ придивіться до нього-він наркоман " я добре знаю своїх дітей і впевнена, що вони в мене ніколи не вживали наркотичні препарати, тому таке твердження мені було чути, принаймні дивно, тому я погодилася на перехід нашого сина назад в колишню школу.В канікули син сходив в колишню школу, йому сказав охоронець, що директор буде після 11-го січня ,11-го січня, він сходив до нинішньої класній керівниці ( Маргариті Ніколлаевне) і сказав, що поки не поговорить з Ларисою Сергіївною і заручиться її згодою буде відвідувати цю школу, М.Н.ему нічого не відповіла, але коли 11-го січня він прийшов у школу вона йому заявила при всьому класі, що він відрахований і ні вона ні інші вчителі його вчить не збираються, він разом з татом пішов у колишню школу, там його зустріла завуч школи Валентина Олександрівна (ця жінка взагалі не вміє розмовляти-вона тільки репетує) і сказала, що директор хворіє, коли вийде ніхто не знає, а вона (Валентина Олександрівна) його ні за що назад не візьме, от і виходить, що дві дорослі жінки оголосили війну підлітку і він змушений сидіти вдома (природно я йому даю завдання по учебнікам.но я не вчитель) і чекати коли з лікарняного вийде Лариса Сергіївна, хоча завуч зобов'язана була взяти його назад вишкіл, т. до школа знаходиться поряд з місцем проживання.
благаю допоможіть нашому сину!
наш телефон 8 (499) 741-80-84 моб.8 (906) -798-77-16 Світлана Євгенівна, Андрій Борисович

Світлана Євгенівна

Відповідь юриста:

Привіт, Світлана Євгенівна. Вам необхідно написати заяву про зарахування дитини в клас. Прийняти в школу вашого дитини повинен виконуючий обов'язки директора. Якщо вам відмовлять, то вимагайте письмової відмови із зазначенням причин. Надалі відмова може бути оскаржена в вищестояще підрозділи департаменту освіти або в сам департамент.

 

Додаткові матеріали:

  • Що робити батькові дітей, якщо їх мати погано виховує неповнолітніх?
  • Захист прав неповнолітньої дитини в прокуратурі і суді?
  • Що робити батькам, якщо дитину в школі принижує вчитель?
  • Чи може батько дитини визначити місце проживання останнього з ним?
  • Реєстрація дитини батьком за місцем його проживання без дозволу матері

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ