Що робити батькові дітей, якщо їх мати погано виховує неповнолітніх?

Здрастуйте!
Допоможіть будь ласка розібратися в ситуації.
У мене двоє неповнолітніх дітей (11 і 12 років) Шлюб не зареєстрований, є свідоцтво про встановлення батьківства. Діти прописані в кооперативній квартирі своєї матері. Одна дитина-син проживає фактично зі мною 11 років, донька проживає з матір'ю. П'ять років тому вона з дочкою переїхала жити в Серпухов, (свою квартиру, де прописані діти вона здає) мотається там то по співмешканцям то по знімних квартирах. Мати погано ставитися до своїх обов'язків по вихованню своїх дітей. за 11 років вона всього кілька разів приїжджала до сина, ні в школі ні в дитячому садку ні в медичних установах її жодного разу не бачили (при необхідності можна надати довідки та свідоцтва) Дочкою вона теж не займається, в 5 років дитина ще погано розмовляв, в дитячий садок її оформив я, в 7 років вона забула її віддати в школу, тільки після моїх настійних вимог донька пішла до школи у 8 років. Зі школи в якій вчитися моя дочка, мені неодноразово телефонували вчителі та директор і говорили що дитина сидить у школі до 11-12 години ночі, просили як небудь вплинути на матір, але оскільки я живу в Москві це практично неможливо.
Я звертався в органи опіки та піклування за місцем прописки дітей, мені сказали, ми не можемо змусити її бути хорошою матір'ю, не можемо змусити її повернутися в свою квартиру, а порадили забрати дитину собі і намагатися позбавити її материнських прав, але хіба це вихід?
В даний момент вона заявила, що хоче продати свою квартиру в Москві і купити іншу в Серпухові. Я вважаю, що це ущемляє права і інтереси моїх дітей.
Так як мати моїх дітей, чоловік неадекватний і інфантильний, ніде і ніколи офіційно (постійно) не працювала, іноді влаштовувалася куди то але не більше ніж на місяць, звикла жити за чужий рахунок; то за рахунок співмешканців то за рахунок родичів, існує велика ймовірність того, що вона протратіт всі гроші даремно, як це завжди бувало. Вийти приблизно так: через рік або два вона скаже: я продам цю квартиру в Серпухові, а куплю де нибудь в Тульській (або ще подалее) області На даний момент у неї є заборгованість по квартплаті та комунальним платежам (за кілька років) і це при тому що вона здає свою квартиру, при тому, що одна дитина проживає зі мною і я його повністю утримую, при тому що, більшу частину речей 2 -му дитині купую я, при тому що, нерідко допомагаю 2-му дитині матеріально.
Два тижні тому, я був в раді з опіки та піклування району де прописані діти, мені сказали, що це не в їхній компетенції, що зараз не потрібно їх дозвіл на операції з житлом, де прописані неповнолітні, порадили мені залишити дві заяви: одну в паспортний стіл, а інше в кооператив. У паспортному столі у мене заяву не прийняли, а голова кооперативу буде тільки радий позбавитися від такого члена (неплатника), так, що в кооператив залишати заяви не було сенсу.
Чи має вона право виписати дітей з Москви в інший суб'єкт РФ? в тому числі і без моєї згоди?
У які органи державного або муніципального управління я можу звернутися?
На які статті законодавства я можу посилатися?
тел.89164656019 пошта: skromniy69@mail.ru

Сергій

Відповідь юриста:

Привіт, Сергій. 1. Виписати дітей мати не зможе без вашого дозволу.
2. Для вирішення ситуації, що склалася ви можете звернутися до суду для визначення місця проживання дітей з вами, одержання аліментів від матері дітей. До того ж можливий варіант позбавлення матері батьківських прав.
Запишіться на консультацію до нашого юристу, і ми відповімо на всі ваші запитання після уточнення всіх нюансів справи.

 

Додаткові матеріали:

  • Як при розірванні шлюбу залишити дітей з батьком якщо мати не працює?
  • Як розірвати шлюб і змусити чоловіка розміняти муніципальну квартиру?
  • Які заходи вжити якщо мати не виховує дітей належним чином?
  • Як матері захистити права своїх неповнолітніх дітей?
  • Що робити якщо мати дітей не дозволяє батькові бачитися з ними?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ