Чи може батько дитини визначити місце проживання останнього з ним?

Добрий день! величезне прохання, підкажіть як поступити в ситуації, що склалася. У мого цивільного чоловіка є дитина від першого шлюбу, офіційно розлучилися вони коли дитині було близько 5 лет.Устно зійшлися на тому, що він буде повністю одягати дитину (одягали і не тільки, давали йому все по своїй можливості ), при цьому до школи дитина могла жити у нас по місяцю і больше.Перед визначенням дитину до школи, ми запропонували їй щоб дитина жила у нас і ходив у нашу школу (розуміючи, що ми зможемо дати йому більшого, а також знаючи, що там займатися з ним буде нікому і ніколи, тому що колишня вийшла заміж 2 разів та народила другу дитину, а перша дитина часто приїжджає від мами неохайним і не митим), але отримали відмову. Зараз дитині 12 років, він займається хокеєм і всі витрати несемо ми. Нам прийшов лист від приставів про аліменти і про нараховані відсотки. це звичайно нас обурює чи можемо ми оскаржити рішення суду? тому повісток з'явиться до суду не приходило. також чи можемо в судовому чи будь-якому іншому порядку заявити про бажання щоб дитина жила з нами на нашому забезпеченні і природно знімаючи аліментні зобов'язання? заздалегідь величезне спасибі. сподіваюся на ємний зрозумілу відповідь.

Відповідь юриста:

Привіт, Юлія. 1. Згідно зі ст. 57 СК РФ: Дитина має право висловлювати свою думку при вирішенні в сім'ї будь-якого питання, що зачіпає його інтереси, а також бути заслуханою в ході будь-якого судового чи адміністративного розгляду. Врахування думки дитини, яка досягла віку десяти років, обов'язковий, за винятком випадків, коли це суперечить її інтересам. Таким чином вам необхідно направити позовну заяву про визначення місця проживання дитини і суд буде враховувати думку дитини в даній ситуації. Якщо суд визначить місце проживання з батьком, то ваш чоловік має право вимагати від матері дитини виплати аліментів.
2. Вам необхідно оскаржити рішення заочне суду та надати докази наявності угоди про утримання дитини та виконання його з вашого боку: чеки, свідоцтва і т.д.

 

Додаткові матеріали:

  • Як позбавити батька його батьківських прав і усиновити дитину новому чолові ...
  • Як при розірванні шлюбу залишити дітей з батьком якщо мати не працює?
  • Як домогтися проживання дитини з батьком і виплати матір'ю аліментів?
  • Визначення місця проживання з дитиною в судовому порядку
  • Реєстрація дитини батьком за місцем його проживання без дозволу матері

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ