Чи можна відкликати дарчу на квартиру або визнати договір дарування недійсним?

У мене дуже важка ситуація, сподіваюся на допомогу.
Скориставшись довірою рідних, мій брат запропонував угоду мені і нашій мамі, купити квартиру при тому що мама дасть більшу частину (внесок у розмірі 40000 $) з тим що він буде виплачувати залишився кредит за неї, і по закінченні передасть квартиру в мою власність, натомість того що ми з мамою віддамо йому свої частини жив площі на якій ми в даний момент проживаємо.
У результаті не в змозі виплатити кредит він взяв у матері ще частину грошей нібито в борг для погашення кредиту. Переконавши нас в цей час віддати свої частини квартири йому завчасно під різними приводами. На даний момент після тривалих скандалів загроз і сварок у родині мій брат підписав дарчу, минулої п'ятниці але тепер шантажує нас тим що відкличе свою заяву залишивши нас немає з чим якщо мати не віддасть йому розписку в його борг. Крім усього іншого ми побоюємося що навіть віддавши цю розписку він все одно свою погрозу виконає.

Олексій

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Олексій. Ваш син не може відкликати дарчу, її не можна відкликати. Якщо вона вже зареєстрована в установленому законом порядку, то її можна тільки визнати недійсною. Визнати дарчу недійсною можна тільки в судовому порядку в тих випадках, коли не була дотримана форма договору дарування, або не обумовлені істотні умови останнього, а також у разі визнання недієздатності дарувальника на момент укладання договору. Але визнати договір дарування недійсним дуже важко, особливо якщо право власності вже буде зареєстровано. Не віддавайте розписку ні в якому разі, інакше ви ніколи не будете шукати передані гроші. Для більш повної відповіді недостатньо наданої інформації, ви можете записатися на консультацію до нашого юриста, який допоможе вам розібратися в ситуації, що склалася.

 

Додаткові матеріали:

  • Як визнати договір дарування квартири недійсним?
  • Як визнати дарчу недійсною, якщо квартира вже продана?
  • Що краще оформити: договору дарування на трьох дітей чи заповіт?
  • Визнання договору дарування недійсним після смерті обдаровуваного
  • Визнання недійсним договору, укладеного під впливом насильства (погрози)

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ