Що робити якщо неповнолітнього виписали з квартири?

Я мама двох дітей, на даний момент сиджу вдома по догляду за дитиною до 3-х років.
Мою дочку Орлову Анастасію Андріївну (24.02.2000г.р.) Зняли з реєстраційного обліку з муніципального житла за адресою: м. Москва, ул.Газопровод, буд.13 корп.1 кв.88 та зареєстрували за адресою: Московська область, Серпуховской район, г.Оболенск, вул.Будівельників, д.3 кв. 25 без мого відома і згоди. Ніяких листів і повідомлень я не отримувала. Заява про те, що згодна на перереєстрацію моєї дочки я не писала.
У квартирі по ул.Газопровод в м.Москві була зареєстрована разом з колишнім чоловіком Орловим Андрієм Олеговичем.
Квартира по вул.Будівельників в Московській області - це колишня казарма. Метраж цього житла менше, і умови проживання гірше, ніж в Московській квартирі. Квартира знаходиться у власності Перової Юлії Борисівни. Орлов А.О. і Перова Ю.Б. уклали шлюб, щоб зробити «споріднений обмін» реєстрацій, для подальшого продажу квартири по вул. Газопровід в м. Москві. Перова працює в ІНКОМ-нерухомості (117838 Москва, вул. Профспілкова, д.3 м. «Академічна»).
Я їздила в м. Оболенський і зайшла в паспортний стіл де зареєстрована моя дочка, там мені працівники Римма Агдановна і Тетяна розповіли, що начальник УФМС Федоров за гроші ставить печатки і дає дозволу на реєстрацію в їх місті не цікавлячись і не замислюючись про правомірність своїх дій .
Зняття з реєстраційного обліку мого малолітньої дитини було вироблено з порушеннями житлового законодавства РФ, а саме:
Згідно ст.64 Сімейного Кодексу РФ, батьки є законними представниками своїх дітей. Враховуючи, що шлюб між мною та батьком дитини Орловим А.О. був розірваний рішенням Тімірязєвському районного суду м. Москви 30.08.2001г. та проживання дочки зазначеним рішенням було визначено зі мною - отже я є відповідальним опікуном своєї дочки.
Батько Орлов А.О. участі в житті дитини не приймав і досі не приймає. Аліменти на дочку не виплачує, - отже бути захисником інтересів дитини він не може.
Зі мною, як із законним представником інтересів малолітньої Орлової А.А. повинно було бути погоджене зняття з реєстраційного обліку за місцем реєстрації моєї дочки. Такої згоди я не давала.
Школа, поліклініка та інші освітні та соціальні заклади знаходяться далеко від місця реєстрації моєї дитини.
Вироблений обмін жилими приміщеннями істотно порушив права та законні інтереси моєї дитини, тому освітні, медичні та інші соціальні служби, якими користується або в майбутньому буде користуватися моя дочка знаходяться в м.Москві (тому що вона проживає в м. Москві разом зі мною), а реєстрація за новим місцем проживання проведена в іншому суб'єкті РФ - Московської області, - що явно погіршує соціальне становище моєї дитини.
Мені прийшла відповідь від завідуючої відділом опіки та піклування Міністерства освіти Московської області по Серпуховскому муніципальному району Міфтафовой Т.В. і керівника муніципалітету внутрішньоміського муніципального освіти Чертаново Південне в м.Москві Хабарова О.В. про те, що ці органи дозволу на перереєстрацію місця проживання моєї дочки Орлової А.А. не давали.
Керівник ГУ «ІС району Чертаново Південне» Пелих П.К. відповів на мою заяву, що Орлова Анастасія була знята з реєстраційного обліку за місцем проживання за адресою: м. Москва, ул.Газопровод, буд.13-1-88 згідно відривний талон форми № 6 який надійшов з УФМС Моск.обл.,
Серпуховського району, г.Оболенска. в цій дії я теж не брала участь.
Шлюб між Орловим і Перової розірваний і зараз Перова в вимагає виписки з її власності в м. Оболенський Орлова О.О. і мою дочку в м.Іжевськ.
Допоможіть мені будь ласка. Мені вже дзвонили з якоїсь фірми, яка займається нерухомістю і сказали, що моя дочка буде виписана тепер уже з Серпухова без моєї згоди, що вони всі закони обійдуть стороною і їм нічого не буде (телефон агента 8-901-520-12 - 82

Орлова Олена Володимирівна

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Олена Володимирівна. Вам необхідно направити позовну заяву до суду з метою оскарження дій державних реєстраційних органів. Для більш повної відповіді недостатньо наданої інформації, ви можете записатися на консультацію до нашого юриста, який допоможе вам розібратися в ситуації, що склалася, після ознайомлення з усіма документами, що мають відношення до справи.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи потрібно письмовий дозвіл другого батька для реєстрації дитини за місцем ...
  • Чи потрібно визначення місця проживання дитини якщо відсутній спір між бать ...
  • Чи можна зареєструвати дитину за місцем проживання батька, а потім зняти з ...
  • Як виписати повнолітню дочку з квартири, що знаходиться у власності батька?
  • Як сім'ї поліцейського вирішити проблему з житлом, якщо немає грошей на йо ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ