Як виписати повнолітню дочку з квартири, що знаходиться у власності батька?

Розлучився з колишньою дружиною.
Їй за мировою угодою дісталася 4-х кімнатна квартира в м. Тула, мені - 2-х кімнатна в містечку Тульської області. Раніше моя квартира належала в рівних частках мені, дружині і дочці. По тому ж угодою, дочка і дружина подарували мені свої частки в 2-кімнатній квартирі. Право власності належить мені. Дочки зараз 23 роки. У картіре не проживає, за квартиру не платить. Зі мною не спілкується з червня 2008 року, коли я прийняв рішення піти з колишньої сім'ї.
Але при цьому дочка зареєстрована саме в моїй квартирі, хоча в ній не проживає, за неї не платить.

При остаточному вирішенні питань поділу майна, колишня дружина написала розписку, в якій зобов'язувалася виписати з 2-кімнатній квартири дочку, і прописати її в 4-кімнатній квартирі (На жаль, ця умова в мировій угоді не прописано, і на руках лише розписка). Цього досі з грудня 2009 року не зроблено.

Я ж зараз живу в своєму будинку в Підмосков'ї, працюю в Москві, квартира в цьому містечку мені не потрібна, покупці постійно запитують щодо продажу, але я побоююся, що продати квартиру з таким обтяженням, як зареєстрована дочка, я не зможу.

Питання: чи можу я продати або подарувати квартиру, наприклад, батькові чи матері моєї нинішньої дружини, щоб вони виписали дочка з квартири по суду, оскільки, як я розумію, в цьому випадку моя колишня дочка не буде членом їхньої сім'ї? Наскільки гарантовано таке рішення? Або доведеться продавати квартиру зі значним дисконтом абсолютно чужим людям, щоб вони самі потім займалися виселенням? Або я взагалі не можу її продати або подарувати, зважаючи на те, що доросла працююча дочка в ній прописана, і це буде порушенням прав дитини?


PS зважаючи такого до мене ставлення я розлютився, і написав нотаріально завірену заповіт на користь моєї нинішньої дружини, фактично позбавляє дочка права спадщини. Може це бути аргументом у позові з колишньою дружиною і дочкою, яка не спілкується зі мною з червня 2008 року.

PS Вибачте за "брудну білизну ". Але самостійно я вирішити проблему не можу.

Спасибі.
З повагою,
С. А. Дячук

Відповідь юриста:

Привіт, Сергій. Так як вашої дочки вже 23 роки, то ви можете виписати її самостійно в судовому порядку. А можете і не знімати з реєстраційного обліку, а просто продати квартиру покупцеві, який випише її після оформлення прав на квартиру, що не є причиною для зниження ціни квартири. Свій заповіт ви можете змінити в будь-який момент.

 

Додаткові матеріали:

  • Право на обов'язкову частку у спадщині дочки спадкодавця
  • Право на обов'язкову частку у спадщині дочки спадкодавця
  • Розділ спільної власності подружжя не розриваючи шлюб
  • Виселення та зняття з реєстраційного обліку колишньої дружини
  • Розділ спільної власності подружжя не розриваючи шлюб

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ