Чи можна примусово виписати з муніципальної квартири хулігана?

Здрастуйте!
Ми проживаємо в 3-х ком. неприватизованій квартіре.В ній прописані шість человек.Последнее час (кілька років), батько почав сильно пити, бити, ображати матір, мене, бабушку.Отец не працює, за квартиру не платіт.Год назад після його образ і рукоприкладства, я написала заяву і його протримали кілька діб у міліції. Після цього все тривало по-старому,-побиття, образи, п'янки. 14.12.2010г., При черговій пиятиці батька, сталося таке: він безпричинно почав ображати матір, битися і почавши погрожувати вбивством, взяв ніж для забивання худоби, хотів зарізати її і моєї дитини. Його утримав мій чоловік. Потім вони від батька закрилися в кімнаті і викликали по телефону міліцію.До приходу міліції він бігав з сокирою і намагався потрапити
в кімнату, загрожуючи всьому вбивством.
При затриманні чинив опір. На нього завели справу по119ст, ч.1. Був суд і йому дали умовний термін, тк він визнав свою провину. Тим не менше до суду, батько знову погрожував вбивством і ображав прилюдно. До суду ми не пускали його в квартиру (батько жив у своєї матері), тк боялися за своє життя. Ми не погодилися з постановою суду. 18.02.2011г.
буде другий суд.
Чи можна добитися в судовому порядку, щоб цю людину відгородили від нас, тк він представляє реальну небезпеку для всієї родини. Підкажіть будь ласка, що нам можна зробити.
Заранее спасибо.

Катерина

Відповідь юриста:

Привіт, Катерина. Підставою для примусової виписки може послужити хуліганську поведінку вашого батька.
Для початку вам необхідно подати скаргу власнику житла з проханням про винесення письмового попередження громадянину. Згідно зі статтею 91 Житлового кодексу Російської Федерації, « якщо хуліган після попереджень продовжує порушувати права та інтереси сусідів, безгосподарно поводиться з житловим приміщенням та інше, його можна виписати в судовому порядку».
Якщо ж хуліган і після попередження продовжує порушувати права та інтереси вашої родини, то його можна виписати в судовому порядку (вирок суду і скарги в муніципалітет - це хороші докази).

 

Додаткові матеріали:

  • Чи можна виселити відповідального квартиронаймача за хуліганську поведінку?
  • З'являються якісь права на квартиру у реєструються в ній осіб?
  • Як оформити відмову батька від дитини, для його подальшого усиновлення?
  • Чи можна зареєструвати дитину за місцем проживання батька, а потім зняти з ...
  • Чи є відповідальність за погрозу фізичною розправою в законодавстві країни?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ