Чи може банк накласти стягнення на квартиру поручителя по кредиту?

Здрастуйте! У мене ось така ситуація: Мій рідний брат узяв кредит, я у нього поручитель, квартира моя в заставі у банку. Два роки брат не платить кредит, відповідно вже були суди неодноразово. Я мати одиночка, є донька неповнолітня, днями приїздили судові пристави і описали все майно, сказали що якщо протягом 2 міс. не заплатимо борг - 750 тис. руб. нас з дитиною виселять. Хоча на останньому суду все було нормально, мені сказали що з моєї зарплати (я працюю в дитячому садку з /п 5000 руб.) Будуть віднімати 2000 руб. кожен місяць. Невже мене можуть виселити з квартири, і куди мені з дитиною.

Наталя

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Наталя. У ст. 446 ЦПК РФ сказано, що стягнення за виконавчими документами не може бути звернено на наступне майно, що належить громадянинові-боржникові на праві власності:

житлове приміщення (його частини), якщо для громадянина-боржника і членів його сім'ї, які спільно проживають в належить приміщенні, воно є єдиним придатним для постійного проживання приміщенням, за винятком зазначеного в цьому абзаці майна, якщо воно є предметом іпотеки і на нього відповідно до законодавства про іпотеку може бути звернено стягнення.
Однак у вашому випадку, квартира є предметом іпотеки, відповідно на неї може бути накладено стягнення. Однак для більш точної відповіді необхідно ознайомитися з судовим рішенням та іншими документами, що мають значення для справи.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи можна звернути стягнення на єдине житло підприємця?
  • Чи можуть заарештувати майно знаходиться в квартирі, в якій у боржника є ча ...
  • Що не можуть заарештувати судові пристави-виконавці при стягненні за викона ...
  • Пред'явлення вимог кредиторами до спадкоємця, не набрало спадкові права
  • Майно, на яке не може бути накладено арешт виконавцями

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ