Що зробити для встановлення батьківства дитини і записи в якості батька?

Здраствуйте. Скажіть будь ласка як бути? Перебуваючи в цивільному шлюбі в нас із дружиною народилася дочка, після чого ми домовилися її незапісивать на мене, що б колишня дружина могла отримати квартиру як мати одиночка (тобто розширення площі зі своїми батьками). Отримавши квартиру, в даний момент вона всіляко припятствие нашим зустрічам, і недай записати доньку на мене. Дитина часто хворіє, хвору її водить в дет.сад. Живут вони з батьками, які часто сваряться, дитині не приділяють уваги и.т.д Серце кров'ю обливається. Допоможіть спроведлівим світлом, що робити?

Арсеній

Відповідь юриста:

Привіт, Арсеній. Ви маєте право звернутися до суду для встановлення батьківства в судовому порядку. Для такої категорії справ законом встановлена так звана альтернативна підсудність. Вона має на увазі можливість подання позовної заяви про встановлення батьківства як за місцем проживання позивача у справі, так і за місцем проживання відповідача. Позовна заява про встановлення батьківства оформляється обов'язково у письмовій формі. У цьому документі треба вказати наступну інформацію:
- Найменування суду;
- Прізвище, ім'я, по батькові позивача, його місце проживання, а також прізвище, ім'я, по батькові представника і його місце проживання, якщо позовна заява подається до суду представником;
- Прізвище, ім'я, по батькові відповідача, його місце проживання;
- Підстави для пред'явлення вимог, докази, які підтверджують ці підстави;
- Перелік доданих до позовної заяви документів.
Позовна заява необхідно завірити підписом позивача або ж його представника, якщо він розпорядженні повноважень на підписання подібної заяви і пред'явлення його в органи правосуддя. Крім того, до позову додаються копія заяви, документ, що підтверджує сплату державного мита, документи, що підтверджують підстави для пред'явлення позову і їх копії - за кількістю відповідачів і третіх осіб.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи можна позбавити батька дитини батьківських прав, якщо останній не цікави ...
  • Як скласти позовну заявлленіе у зв'язку з невиплатою грошових коштів за за ...
  • Як повернути кошти за непрацюючий інтернет-модем?
  • Як стягнути заборгованість за договором оренди та моральну шкоду?
  • Позовна заява про позбавлення батька його батьківських прав

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ