Як стягнути заборгованість за договором оренди та моральну шкоду?

Я в Москві відкрила своє ательє, зняла приміщення в суборенду у армяніна.Прі обговоренні орендної плати було їм озвучено, що вірменин мені підготує Договір на суборенду і письмове уведомленіе.20.11.10г відкрилося моє ательє, про він слово не сдержал.Прі цьому я йому заплатила до відкриття 40000 руб.за перший і останній місяць аренди.За першу оплату на 20000 рублів від нього є розписка про отримання грошей, а на другу 20000 руб.распіскі нет.01.12.10 р.по телефону з мене вимагав вже за січень 2011р 20000 рубю, оя я йому відповіла, що без договору грошей не будет.На це він мені погрожував фізичною розправою і попросив мене звільнити незаконно займане помещеніе.Я була змушена звільнити приміщення 21.12.2010г. і иезла все своє оборудованіе.Подскажіте ласка як мені грамотно скласти позовну заяву для відшкодування матеріального і морльно ущерба.Я писала на нього заяву в ОВД за фактом шахрайства, на це був отказ.Но Постанова я поки ще не обжаловала.Заранее спасибі! З повагою ЛІДІЯ.

Відповідь юриста:

Привіт, Лідія. Позовна заява про стягнення заборгованості за договором оренди та завданої моральної шкоди подається до районного суду за місцем проживання однієї із сторін у справі в письмовій формі (випадки з ціною позову менше ста тисяч рублів розглядаються мировим суддею). У заяві потрібно вказати наступну інформацію:
- Найменування суду;
- Прізвище, ім'я, по батькові позивача, його місце проживання, а також прізвище, ім'я, по батькові представника і його місце проживання, якщо позовна заява подається до суду представником;
- Прізвище, ім'я, по батькові відповідача, його місце проживання;
- Суть порушення прав і законних інтересів заявника та його клопотання;
- Підстави для пред'явлення вимог позивача, та докази, що підтверджують ці підстави;
- Розмір боргу і заподіяної моральної шкоди;
- Відомості про досудових розглядах;
- Перелік доданих до позовної заяви документів.

Якщо позивач хоче отримати відшкодування не лише основної суми боргу, а й понесених судових витрат, а також витрат на проведення оцінок, і експертиз, необхідно додати до заяви відповідні документи (чеки, акти і т.п).
Позовна заява засвідчується підписом позивача чи його представника, якщо він розпорядженні повноважень на підписання подібної заяви і пред'явлення його в органи правосуддя. Також до позову додається його копія, документ, що підтверджує сплату державного мита відповідно до статті 333.36 Податкового кодексу Російської Федерації, документи, що підтверджують підстави для пред'явлення позову, копії вищевказаних документів за кількістю відповідачів і третіх осіб.

 

Додаткові матеріали:

  • Що зробити для встановлення батьківства дитини і записи в якості батька?
  • Як скласти позовну заявлленіе у зв'язку з невиплатою грошових коштів за за ...
  • Як скласти позовну заяву про стягнення матеріальної та моральної шкоди?
  • Як стягнути матеріальний збиток з керуючої компанії?
  • Правила напрямки цивільного позову про відшкодування збитку

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ