Чи може опікун недієздатної укласти договір ренти з родичем?

Моя мати, пенсіонерка, проживає в одній квартирі (раніше приватизованої на двох) з моїм братом, інвалідом 1 групи, недієздатним з психічного захворювання і є його опікуном. У 2004 році я, отримавши попередня письмова згода місцевих органів опіки, уклала з матір'ю договір ренти з коштом, в якому вона виступає від свого імені та від імені недієздатного брата, як його опікун. Після оформлення договору у нотаріуса я отримала свідоцтво про державну реєстрацію права на квартиру.
Тепер, через 7 років, при вирішенні питання про приміщення в психоневрологічний інтернат мого брата, наш договір ренти психоневрологічний інтернат хоче оскаржити на тій підставі, що за ст. 37 ГК РФ мати не мала права укладати цей договір, як опікун (від імені брата), зі мною, оскільки я родичка. Чи має право психоневрологічний інтернат, органи опіки (які самі ж видавали дозвіл на цей договір) чи якісь інші державні установи оскаржувати мій договір з матір'ю? Як мені захистити мої права?

Олена

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Олена. На жаль, в даному випадку, психоневрологічний інтернат дійсно вправі оскаржити договір ренти укладений з родичем опікуна. Наданої вами інформації недостатньо для кваліфікованого ради в ситуації, що склалася, ви можете записатися на консультацію до нашого юриста, який допоможе вам розібратися в ситуації, що склалася після ознайомлення з усіма документами, що мають безпосереднє відношення до справи.

 

Додаткові матеріали:

  • Коли саме відбувається передача прав власності при оформленні договору дові ...
  • Який договір скласти для одержання квартири батьків після їх смерті?
  • Яка доля власності громадянина, поміщеного в психоневрологічний інтернат?
  • Чи входить вийшов на пенсію на пільгових підставах син в коло непрацездатни ...
  • Визнання договору ренти недійсним або його розірвання в судовому порядку

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ