Який договір скласти для одержання квартири батьків після їх смерті?

Здравствуйте.
Склалася наступна ситуація.
Є 4-ох кімнатна квартира, в ній проживають і прописані Батько і Мати. Батько власник 2/3 цієї квартири (в період заміжжя була оформлена угода купівлі-продажу)
Я є власником 1/3 даної квартири і також прописаний в ній. У даний момент проживаю в іншій квартирі разом з дружиною.
У мене є брат, йому у свій час батьки купили двох-кімнатну квартиру де зараз він і проживає разом з дружиною. Відносини, у мене і моїх батьків, з моїм братом і його дружиною складаються неважливо. Я подумав про те щоб убезпечити себе від можливої делешкі цієї квартири зі своїм братом в разі смерті батьків.
Нещодавно розмовляв з батьком на предмет дарування квартири, він ніби як не проти але хоче себе з Матір'ю убезпечити, ну щоб я їх в разі чого типу не кинув і вказати умову що у власність квартира перейде після їх смерті. Підкажіть як правильно оформити угоду /дарування /ренту або може ще якийсь варіант.

Лев

Відповідь юриста:

Привіт Лев. в даному випадку можливе складання заповіту, однак якщо ваш брат буде непрацездатний на момент відкриття заповіту, наприклад, пенсіонер, то йому належить обов'язкова частка у спадщині. Варіант ренти не захистить права вашої матері, так як вона не є власником частки в квартирі. Кращим варіантом буде довічне утримання з утриманням. Одержувачем довічної ренти і довічного утримання з коштом відповідно до ст 589 ГК РФ може бути тільки громадянин. При укладанні договору довічного утримання з коштом одержувачем ренти може бути не тільки власник майна, але і інша особа, яка назве в якості рентополучателя власник, який передає своє майно під виплату ренти.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи може опікун недієздатної укласти договір ренти з родичем?
  • На що можуть претендувати спадкоємці при складанні заповіту на одного з них ...
  • Чи має дідусь право на квартиру, якщо відмовився від приватизації в свій ча ...
  • Як розділиться квартира спадкодавця між спадкоємцями
  • Спадкування майна спадкодавця за правом представлення

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ