Чи входить вийшов на пенсію на пільгових підставах син в коло непрацездатних спадкоємців?

в 2008 році ми хотіли укласти договір ренти з далеким родичем, якому на той момент було 82 роки. Спочатку зробили заповіт, потім почали збирати довідки для ренти. Пройшли мед огляд, отримали довідку про дієздатність, але дідусь ніби як передумав (боявся що ми його зможемо вигнати з квартири). в грудні 2009 року у нього з'явилася інша родичка, дідусь різко почав здавати здоров'ям (це можуть довести представники соцзабезу і мед працівник з відомчої поліклініки). 17 березня це жінка призводить діда в ощадбанк і знімають всі кошти з ощадкнижок (близько 2 мільйонів), а 20 березня на будинок приїжджає виїзної нотаріус і засвідчує новий заповіт. Дідусь у той момент міг не впізнати людей, погано ходив і говорив. 10 травня дід потрапляє в лікарню, 12 червня вмирає. На даний момент у нас виникає спір щодо недійсним другого заповіту. Які реальні шанси виграти цю справу в суді?
ще є син померлого дідуся, який не спілкувався з батьком на протязі 30 років, але який в даний час претендує на половину спадщини, він подає до суду на обов'язкову частку як пенсіонер, але пенсія у нього за вислугою років міліціонером, йому в даний час 59 років. Чи має він право на обов'язкову частку?


Семен.

Відповідь юриста:

Привіт, Семен. 1. Ви можете оскаржити дане заповіт через недієздатність спадкодавця, проте для цього вам необхідні докази.
2. Непрацездатним вважається чоловік досяг 60 років. Особи вийшли на пенсію на пільгових підставах не включаються в коло непрацездатних спадкоємців. Таким чином син спадкодавця не має права претендувати на спадщину.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи може син спадкодавця претендувати на вклади дружина спадкодавця?
  • На що можуть претендувати спадкоємці при складанні заповіту на одного з них ...
  • Як успадковується майно після спадкодавця, якщо не залишено заповіт?
  • Оспорювання заповіту залишеного на чоловіка батьком спадкодавця
  • Спадкування за заповітом

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ