Що необхідно зробити у шестимісячний строк для прийняття спадщини?

Питання по спадкуванню.
Мій батько помер 01.10.2010р., Заяву про прийняття спадщини мною написано в листопаді 2010р. 6-ти місячний термін закінчується 01.04.2011г. Чи повинна я укластися в термін до 01.04.2011г. зібрати всі документи на його приватизовану квартиру в п.Оболенск (необхідно переоформити технічний паспорт на квартиру з викликом замірника і оцінити в БТІ)? Або я можу зробити це не поспішаючи під час своєї відпустки в квітні, тому живу в іншому місті? І за свідоцтвами про право на спадщину прийти з сестрою (теж спадкоємицею) в червні, коли вона приїде з Новосибірська. Чи не виникне проблем? Спасибі.

Олена

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Олена. Спадкоємець набуває спадщину шляхом його прийняття, для чого необхідно подати заяву про прийняття спадщини нотаріусу за місцем проживання спадкодавця, або за місцем розташування основної маси спадкового майна. Заява подається особисто спадкоємцем, через представника або поштою. Таким чином, вам необхідно лише надіслати заяву нотаріусу в 6-місячний термін.
Після пропуску строку прийняття спадщини вам необхідно буде звертатися до суду з позовом про поновлення строку прийняття спадщини, пропущеного з поважних причин, або встановлення факту прийняття спадщини.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи потрібно встановлювати факт прийняття спадщини в судовому порядку?
  • Чи може нотаріус вимагати пред'явлення пакету документів для направлення з ...
  • Земельну ділянку. Фактичне прийняття спадщини.
  • Встановлення факту прийняття спадщини
  • Прийняття спадщини

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ