Як стягнути алиментное зміст на матір до досягнення дитиною 3-х річного віку?

Здрастуйте! Після розлучення подала заяву на аліменти з фіксованою ставкою в 4000 руб. З грудня по травень 2010 року колишній чоловік сплачував на руки по розписці. З червня він влаштувався на роботу і перестав платити, за що я віддала виконавчий лист судовому приставу. Вона нарахувала йому борг з грудня. Далі він приніс дану розписку про виплату. Але на місці роботи з нього відняли і відправили мені 10500 руб. Суд. пристав написала призупинення виплати аліментів до 1 листопада 2010р. У зв'язку зданим призупиненням аліменти за період з середини липня по листопад не виплачувалися. Хотілося б знати чому? Суд. пристав визнала свою помилку, але чому то розрахувавши задолжность за той період ні чого не сказала чоловікові, і не може досі стягнути їх.
Колишній чоловік міняє місце роботи кожні 2 місяці, докуенти не встигають дійти до нових місць роботи та аліменти за наступний період почала виплачувати свекруха поштовим переказом. Що робити з задолжность?
І чи можу я подати заяву на чоловіка до суду на моє утримання, так як дитині ще немає 3 років, а я не в декретній відпустці?

Юлія

Відповідь юриста:

Привіт, Юлія. Якщо питання із заборгованістю аліментів не вирішується судовим приставом, що допустили помилку, то ви вправі написати скарги вищестоящому начальству цього пристава, або оскаржити його дії в судовому порядку.
Отримувати алиментное зміст на себе ви можете, адже Сімейний кодекс передбачає можливість стягнення аліментів і не обумовлює при цьому умова відсутності у матері зайнятості на роботі.

 

Додаткові матеріали:

  • Як стягнути з колишнього чоловіка заборгованість з аліментів якщо пристави ...
  • Чи може чоловік визнати пункт у шлюбному договорі недійсним?
  • Стягнення аліментного утримання за минулий період
  • Стягнення аліментного утримання за минулий період
  • Оскарження дій чи бездіяльності судового пристава-виконавця

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ