Чи може чоловік визнати пункт у шлюбному договорі недійсним?

Здравствуйте. Перебуваючи у шлюбі, ми з чоловіком стали жити окремо. Коли дитині виповнилося пів року, я подала заяву на стягнення аліментів на дитину та заяву на стягнення аліментів на своє утримання (тому я не працюю) до виповнення дитині 3-х років. Позовні заяви були задоволені. Через два місяці ми з чоловіком уклали Шлюбний договір, в якому додатковим пунктом була виплата певної грошової суми на забезпечення дитини до виповнення їм 3-х річного віку. Це було зроблено виходячи з того що офіційна зар.плата мала. Тепер ми знаходимося в розлученні і чоловік подав ісков.заявленіе на зміну Шлюбного договору, тобто прибрати з нього це додаткова умова на виплату грошової суми, мотивуючи в суді це тим, що не знав, що повинен виплачувати аліменти на моє утримання. інакше би не став укладати Б.Д. , Т.к це "значно погіршує його матеріальне становище" (Сума в Б.Д. 20 тис. руб, а аліменти на моє утримання - 3 тис. руб.). Сам він є власником приватної фірми, єдиним засновником і директором. У власності має будівля цієї фірми, землю під цим будинком, машину, дачу, тобто не бідує. Заочне рішення на виплату аліментів на моє утримання сам суд не вислав йому вчасно, так само як і мені, вони просто втратили цю справу. я сама через півроку ходила забирати це рішення, тому відправлено воно було на 7 місяців пізніше. Тепер він цим скористався. За рішенням Світового суду його вимоги були повністю задоволені. Що в цьому випадку мені краще зробити: подати апеляційну скаргу до міського суду? Змінити розмір аліментів? І які мої шанси? І ще. Мені за умовами Шлюбного договору відійшла у власність 3-х кімнатна квартира, в якій він досі зареєстрований, але витрат по оплаті комунальних послуг не несе.

Марина

Відповідь юриста:

Привіт, Марина. 1. Ви можете оскаржити рішення мирового суду, проте в даному випадку, дана умова може розглядатися як добровільна виплата аліментів на вас до досягнення дитиною 3-х років. Але так як ви направили заяву, то тепер чоловік буде платити згідно з судовим рішенням.
2. Ви маєте право вимагати від чоловіка в судовому порядку відшкодування комунальних платежів, а також його примусового виселення та зняття з реєстраційного обліку.

 

Додаткові матеріали:

  • Який розмір аліментних виплат на матір дитини до досягнення останніми 3-х р ...
  • Стягнення аліментів за місцем реєстрації відповідача або позивача
  • Вимога батька про оспорювання батьківства та несплаті аліментного змісту
  • Стягнення аліментів за місцем реєстрації відповідача або позивача
  • Заява про стягнення аліментів

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ