Що робити якщо по КАСКО не застрахована пошкоджена деталь автомобіля?

У мене в грудні 2010 року було ДТП. Мені в'їхали в зад природно винуватець не я, це підтверджено документами з ГИБДД. При оформленні ДТП у своїй страховій компанії (ВАТ ДСК «Югорія») менеджер, який оформляв ДТП сказав що краще оформити його по КАСКО. Я з ним погодився, вважаючи що він краще розуміє ситуацію, оскільки працює в цій сфері. Єдино що, я уточнив у нього, чи буде збиток перенаправлений страхової компанії винуватця, якщо я його буду оформляти по КАСКО, на що отримав ствердну відповідь.
Вже отримавши направлення на ремонт і пригнавши машину в сервіс, я дізнався, що з мене хочуть, щоб я сплатив переустановку парктроника на новий бампер, оскільки парктронік у мене не застрахований і відповідно страхова компанія відмовляється покривати цю частину збитків. Я заперечив, що парктронік цілий, тобто не постраждав в аварії і потрібно лише просвердлити 4 отвори в новому бампері під нові датчики. Крім того, дивно що така важлива особливість страхування Дод.устаткування не була донесена до мене менеджером при укладанні договору страхування! Якби я знав, що навіть при збереженні Дод.устаткування в разі ДТП мені щось все одно доведеться оплачувати, я б не став відмовлятися від страхування парктроника!
У будь-якому випадку, я не будучи винуватцем ДТП очікував повного відшкодування моїх збитків, однак вони (страхова компанія) посилаються на те, що при оформленні ДТП по КАСКО вони не перенаправляють відшкодування збитків СК винуватця а покривають за свій рахунок, що суперечить словам їх же менеджера , який запропонував оформити ДТП за КАСКО.
Кому тепер направляти претензії і хто повинен сплатити переустановку парктроника, мені абсолютно не зрозуміло. Прошу вашої допомоги в цьому питанні.

Юрій Турубаров

Відповідь юриста:

Здрастуйте, Юрій. За наявності страхування по КАСКО та ОСАЦВ вам необхідно скористатися КАСКО, якщо страхування парктроника дійсно не передбачено договором, то стягнути вартість його заміни ви можете з винуватця дорожньо-транспортної пригоди. Для більш конкретної відповіді на ваше запитання необхідно ознайомитися з договором страхування КАСКО.

 

Додаткові матеріали:

  • Що робити якщо страхова компанія не виплачує відшкодування по КАСКО?
  • Які терміни існують для ремонту автомобіля по КАСКО?
  • Що робити якщо страхового брокера звинувачують у шахрайстві?
  • Спадкування кредитного автомобіля і зобов'язання спадкоємця
  • Оспорювання відмови у виплаті страхового відшкодування в суді

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ