Чи може мати проживати в квартирі, частка якої належить дитині?

Питання: Син 35 років, квартиру отримав по інвалідності від держави, мати є його опікуном, квартира приватизована до його вступу в шлюб, у власність на нього, потім він одружився, народилася донька, він прописав її у своїй квартирі, в грудні 2010р., син офіційно розлучився з дружиною, на матір виписав генеральну довіреність на управління його майном, і віддав всі документи на квартиру, матері. У січні 2011року син помер.
Хто вступить у спадок? Чи має право, колишня дружина сина, на квартиру? Якщо спадщину буде поділено між двоімі матір'ю сина і неповнолітньої дочкою сина (їй 6 років), то чи має право в цій квартирі проживати мати дитини? Квартира однокімнатна, свекруха і невістка один одного ненавидять, як вони вступлять в спадок і поділять квартиру? Чи має право до закінчення 6 місяць поки ніхто не увійшов вправо спадщини, матері здати квартиру іншим людям на правах оренди?

Ольга

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Ольга. Колишня дружина спадкодавця не має прав на вказану квартиру. Мати і дочка спадкодавця отримають по 1/2 частці квартири. Мати дитини може проживати спільно з дочкою згідно ст. 60 СК РФ: діти і батьки, які проживають разом, можуть володіти і користуватися майном один одного за взаємною згодою. Проте швидше за все питання доведеться вирішувати в судовому порядку.

 

Додаткові матеріали:

  • Як оформити спадщину після смерті брата, якщо є спадкоємці першої черги?
  • Як правильно приватизувати квартиру перед її продажем?
  • Чи може колишня дружина успадкувати квартиру після смерті спадкодавця?
  • Право на обов'язкову частку у спадщині дочки спадкодавця
  • Право на обов'язкову частку у спадщині дочки спадкодавця

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ