Як стягнути аліменти з чоловіка за минулий час і розділити майно?

З чоловіком не живемо п'ятий рік. Але розлучилися тільки в травні. Двоє дітей. 1 неповнолітній. На аліменти і розділ не подавала, тому ще задовго до розлучення була домовленість, що буде платити аліменти у розмірі 3000руб, але тому ще була не до кінця виплачена позика, яку брали разом, він мінусує з аліментів 1000руб на оплату позики. Далі у нього були проблеми, попросив відстрочки виплати аліментів з клятвами у майбутньому все виплатити. Також на рахунок розділу він запропонував продати будинок і купити 2 квартири. Але будинок оформлений на свекруху, хоча при його покупці продавалися 2 квартири її і наша. По грошах, будинок з піччю, б у, гнилий дахом купили на квартиру свекрухи. На нашу ж зробили кам'яний прибудуй, другий поверх, провели газ, воду, каналізацію + ще брали ссуду.Свекровь в поліпшенні будинку не учавствовала. Продати будинок і купити дві квартири свекруха сина підтримала, щоб нам разьехаться. Оформили документи на продаж, знайшли покупця, знайшли квартири і тут колишній чоловік і свекруха дають задній ход.Требуют нашої виписки, невже я взагалі не маю ні на що права? Хоча завдяки нашим поліпшень ціна будинку за ринковими цінами зросла в 4 або 5 разів. Від своїх обіцянок у виплаті аліментів теж отказася.Можно чи зараз подати не тільки з даного моменту на аліменти, але і за минуле, раз він обіцяв, при свідках

Аліна

Відповідь юриста:

Привіт Аліна. Ви можете звернутися до суду з позовною заявою про видачу судового наказу на стягнення аліментів.
Заява буде розглянута мировим суддею протягом п'яти днів з моменту подачі позову, їм і виноситься судовий наказ про стягнення аліментів на дитину у відповідних частках від заробітку.

Також стягнути аліменти можна в порядку позовного провадження. На підставі прийнятого рішення судом видається виконавчий лист. З даним листом ви можете самостійно звернутися за місцем роботи колишнього чоловіка, або довірити це судовим приставам. Не забувайте про те, що ви можете стягнути з батька дитини аліменти за минулий час (три роки). Розмір аліментів на одну дитину дорівнює 1/4 частини доходів колишнього чоловіка. Вам необхідно зібрати докази реального розміру доходів батька дитини.
Так само ви можете в судовому порядку вимагати виплати вам частині вартості будинку або виділити його частку.
Наші фахівці допоможуть вам стягнути аліменти, заборгованості по них в найкоротші терміни, а також розділити спільне з чоловіком майно.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи можна позбавити батька батьківських прав, якщо він перераховує дуже мале ...
  • Який розмір аліментних виплат на матір дитини до досягнення останніми 3-х р ...
  • Підстави для зниження розміру аліментів на першу дитину
  • Вимога батька про оспорювання батьківства та несплаті аліментного змісту
  • Аліменти на дитину

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ