Як змусити банк анулювати заборгованість по пені по кредитній карті?

Я є власником кредитної картки Росбанк. В результаті помилок, допущених співробітниками доп. офісу банку при погашенні платежів по моїй кредитній карті, на карті утворилася прострочена заборгованість. Не з моєї вини. 30 листопада 2010 звернулася до банку з письмовою заявою, в якій детально описала суть проблеми. Заява взяли під розпис. Минуло майже 4 місяці, я періодично дзвоню в банк, але мені весь час кажуть, що питання знаходиться "на розгляді", і не повідомляють, коли зможуть прийняти рішення. Чи існують встановлені законом терміни, в які співробітники банку повинні дати відповідь на мою заяву? Нижче повний текст мого листа в лазні.
ЗАЯВА
Прошу вас анулювати пені за прострочення за позикою і нарощене відсотки, нараховані за користування непрострочених кредитами, не є безвідсотковим, в результаті утворилося простроченої заборгованості по приналежної мені кредитній карті, оскільки ця заборгованість утворилася в результаті помилкових дій співробітників Д.О. «Перловська» Московського Філії ВАТ АКБ «Росбанк», а не з моєї вини. Крім того, прошу вас відняти із загальної вартості річного обслуговування кредитної картки вартість її обслуговування протягом періоду з 25.10. по 25.11., оскільки в цей період внаслідок помилкових дій співробітників Д.О. «Перловська» моя кредитна карта була заблокована, і я не могла їй користуватися.
Історія питання:
26.05.2010 р. в Д.О. «Черемушки» мені була видана кредитна карта № 440503170027 1701 з безвідсотковим періодом кредитування 62 дні.
23.07.2010 р., тобто за 2 дні до закінчення розрахункового періоду, я звернулася в Д.О. «Перловська» для внесення заборгованості пільгового періоду в сумі 29400 руб. на рахунок погашення по кредитній карті, і отримала в якості підтвердження платежу прибутковий касовий ордер № 06563/ХPJ4 (копію ордера додаю). Однак, в суботу 31.07.2010 р. мені подзвонили з відділу по роботі із заборгованостями, і повідомили, що у мене є прострочена заборгованість по кредитній карті в сумі 2937877 коп.
У понеділок 02.08.2010 р. я пред'явила в Д.О. «Перловська» прибутковий касовий ордер № 06563/ХPJ4 і попросила з'ясувати, чому кошти не були зараховані на рахунок погашення по кредитній карті. Як повідомила мені співробітник банку Дюдя О.В., гроші замість рахунку погашення по кредитній карті були помилково перераховані бухгалтерським працівником Чернявської О.А. на мій вкладний рахунок «Капітал» в Д.О. «Смоленський». За вказівкою Дюдя О.В., я написала заяву про дострокове востребование частини банківського вкладу «Капітал» в сумі 29.400 руб. (Копію заяви додаю), після чого ця грошова сума була мені видана в касі Д.О. «Перловська» за видатковим касовим ордером № 00003/XPJ8 і потім внесена на рахунок погашення по кредитній карті за прибутковим касовим ордером № 00004/XPJ8 (копії ордерів додаю). Як повідомила мені Дюдя О.В., сума простроченої заборгованості по кредитній карті, що утворилася в результаті помилкових дій Чернявської О.А., буде найближчим часом анульована банком, і обіцяла поінформувати мене, коли це станеться.
Протягом наступних 2-х місяців я періодично зверталася до Дюді О.В. з питанням про те, анульована чи сума простроченої заборгованості, проте, так і не змогла отримати конкретної відповіді, тільки запевнення типу «ми цим питанням займаємося», і що «сума простроченої заборгованості буде анульована найближчим часом».

Тетяна

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Тетяна. Якщо заборгованість по кредитній карті ви оплатили в одному з відділень банку, а не через платіжні термінали, то ваша вимога законно. У договорі має бути вказаний термін розгляду подібних питань банком. Якщо заборгованість по пені не знімуть, ви можете звернутися до суду з позовною заявою.

 

Додаткові матеріали:

  • Як отримати назад гроші за товар, якщо розрахунок був проведений по кредитн ...
  • Банк вимагає виплати неіснуючої заборгованості: що робити?
  • Чи можна добитися перерахунку заборгованості, якщо банк не поставив боржник ...
  • Що робити якщо банк висунув претензії про несплату кредиту?
  • Стягнення комісії за ведення позикового рахунку і її повернення

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ