Чи можуть звільнити тимчасову працівницю, яка перебуває в декреті?

Дочка працювала в організації за строковим трудовим договором на час відпустки по догляду за дитиною основного працівника. Термін договір з 25.08.2008 р. по 09.01.2011 р
08.05.2010 року дочка народила дитину і по даний час перебуває у відпустці по догляду за дитиною, моєю внучці зараз 10 місяців.
На час її отуска по догляду працювала ще одна жінка срочніца.
30 грудня 2010 мою дочку у відділі кадрів попередили, що будуть скорочувати строковиків.
11 січня 2011 її запросили у відділ кадрів і ознайомили з наказом про звільнення, у зв'язку із закінченням терміну строкового трудового договору п.2 ч.1 ст.77 ТК РФ.
У трудовій книжці не проставлено номер наказу та дата звільнення. В остаточний розрахунок
гроші моя дочка отримала 18.01.2011года тільки після того, як обралілась у відділ кадрів організації.
Основна працівниця з 12.01.2011 року написала заяву на отуск по догляду за дитиною інвалідом, а третю співробітниця, яка працювала на цьому місці залишили працювати в організації.
Якби мою дочку скоротили, то в сумі виплати допомоги вона нічого б не втрачала, а по звільненню у зв'язку з закінченням терміну строкового трудового договору вона щомісяця втрачає понад 5тис.рублей, так як при такому звільненні виплачується мінімалка.
Ми звернулися до суду з позовом про незаконне звільнення та поновлення на роботі На другому засіданні прокурор порадив нам іти на мирову, але юрист організації сказав, що нехай суд виносить рішення і вони його виконають.
24.01.2011г на третьому засіданні нам відмовлено в позові.
Я розумію, що строковий трудовий договір укладається на певний час і якщо б моя дочка не мала дитину і не перебувала у відпустці по догляду за дитиною, вона була б згодна з таким звільненням. Але ситуація змінилася, дочка сама мама, і молода сім'я втрачає грошові кошти.
Ми не згодні з рішенням суду. Прошу Вашого роз'яснення як в таких випадках охороняється материнство??? І чи варто звертатися в обласний суд???

людмила

Відповідь юриста:

Привіт, Людмила. На жаль, в даному випадку роботодавець прав і мав право звільнити вашу дочку після закінчення строку трудового договору. Однак у неї лишається право оскаржувати рішення суду в апеляційній інстанції. Ви можете записатися на консультацію до нашого юриста, який допоможе вам розібратися в ситуації, що склалася після ознайомлення з усіма фактами, що мають безпосереднє відношення до справи.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи може роботодавець вимагати від співробітниці, яка перебуває у відпустці ...
  • Що робити вагітній співробітниці яка перебуває у відпустці по догляду за пе ...
  • На які виплати може розраховувати співробітниця ліквідованого підприємства, ...
  • Які права має вагітна співробітниця при ліквідації підприємства?
  • Одержання допомоги по народженню дитини тимчасової співробітницею

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ