Чи потрібно отримувати індивідуальному підприємцю дозвіл на роботу?

Я іноземний громадянин. Статус: Тимчасово проживаючий в Костромі (перебуваю і пишу з Москви). Отримав дозвіл на тимчасове проживання (РВП) в минулому році, а тепер подаю на вид на проживання (ВНЖ). Так як з РВП я не маю право працювати в інших містах я став індивідуальним підприємцем (ІП) без утворення юридичної особи, який відповідно до закону, має право пропонувати свої послуги (я перекладач) в будь-якому місті і БЕЗ дозволу на роботу (всі ці речі я спеціально уточнював у податковій інспекції, де оформляв ІП, оскільки знав, що одна з вимог для отримання ВНЖ, це те, що людина повинна працювати офіційно). Вообщем, у мене всі документи ( зі списку документів, який я в міграційній ж отримував), але крім того, в інспектора одного виникла думка про те, чому ж я працюю без дозволу на роботу. І швидше за все, його в мене зажадають (у мене в понеділок призначена співбесіда). Скажіть, будь ласка на який закон я можу послатися (той, який дозволяє ІП працювати без дозволу на роботу, який знають у наловити, але не в міграційній)

Карлос

Відповідь юриста:

Привіт Карлос . Іноземний громадянин може отримати дозвіл на роботу, якщо він зареєстрований в Російській Федерації як індивідуального підприємця і має намір здійснювати підприємницьку діяльність без утворення юридичної особи або залучається в якості іноземного працівника роботодавцем або замовником робіт (послуг) за трудовими договорами або цивільно-правовими договорами у межах чисельності, встановленої у дозволі на залучення і використання іноземних працівників для здійснення трудової діяльності на території Російської Федерації.

5. Дозвіл на роботу видається роботодавцю або замовнику робіт (послуг) для кожного іноземного працівника, а також іноземному громадянинові, зареєстрованому в Російської Федерації в якості індивідуального підприємця.
Дозвіл на роботу видається за умови внесення роботодавцем або замовником робіт (послуг) в установленому порядку коштів, необхідних для забезпечення виїзду кожного іноземного працівника відповідним видом транспорту з Російської Федерації.

 

Додаткові матеріали:

  • Чому громадянці Узбекистану відмовили у видачі дозволу на тимчасове прожива ...
  • Як встановити батьківство по відношенню до неповнолітнього дитині особі без ...
  • Незаконне звільнення працівника отримав групу інвалідності
  • Незаконне звільнення працівника отримав групу інвалідності
  • Помилка при складанні трудового договору та звільнення співробітника

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ