Чи можна приватизувати кімнату в гуртожитку після укладення договору соціального найму?

Я Петровська Надія Павлівна звертаюся до Вас за допомогою, оскільки вважаю, що дії Адміністрації ЗАТ «Брянскагроздравніца» порушуються мої конституційні права.
У санаторії «Снєжка» працювала медичною сестрою з 1992года і по липень 2010 рік. В даний час в санаторії працює моя дочка.
У травні 1991 році адміністрацією сан. «Снєжка» та рішенням профкому мені була виділена кімната в гуртожитку. Дане гуртожиток побудована в 1989 році і знаходиться у власності ЗАТ «Брянскагроздравніци» та поставлено на баланс санаторію «Снєжка», який є філією зазначеного ЗАТ. В цей же час були побудовані ще шість многокварірних будинків, 2008р. було дано дозвіл приватизації, а мешканцям гуртожитку дали відмову, нібито воно не перебувало на балансі ЗАТ «Брянскагроздравніци і приватизації не підлягає. Оплату за комунальні послуги проводимо щомісяця в повному обсязі в касу сан. «Снєжка». У 2006 році ЗАТ «Брянскагроздравніца» була викуплена паном Козловим С.Є Переді мною, а також всіма мешканцями всего21 сім'я, було поставлено питання про виселення. У жовтні 2008 року адміністрацією санаторію з метою виселення робилися неправомірні дії (відключення електроенергії, води). У лютому 2008 року Козлов С. Є. приватизував гуртожиток разом із мешканцями (відразу визначили на чиєму балансі стоїть гуртожиток, і відразу документи все знайшлися).
З 11 січня 2011р мене примушують підписати договір найму житла строком на 11 місяців. У випадку не підписання мені загрожує виселення з кімнати (7 травня 2011року), і знятися з реєстрації, тобто стати бомжем. Навіть якщо і «змусить» підписати, обов'язково розірве договір в односторонньому порядку або його не продовжить. Крім цієї кімнати у мене з дочкою ніякого житла взагалі немає. З медичної зарплатою купити хоча б кімнатку просто неможливо. І що ж виходить, 18 років віддала роботі в санаторії і в підсумку на вулицю!? Прошу Вас допомогти розібратися в даному питанні.


екатерина

Відповідь юриста:

Привіт, Катерина. У відповідності зі ст. 4 Закону Російської Федерації "Про приватизацію житлового фонду в Російській Федерації" (в редакції від 29 грудня 2004 р.) не підлягають приватизації житлові приміщення, надані громадянам за договорами соціального найму після 1 березня 2005 року. Ви можете стати в чергу на поліпшення житлових умов, однак для повної відповіді ви надали недостатньо інформації.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи можна поліпшити житлові умови при отриманні інвалідності другою дитиною?
  • Чи можна відмовитися від переселення з одного гуртожитку до іншого?
  • Яким законодавством регулюється видача пільгового житла?
  • Чи є можливість для молодої сім'ї, що стоїть в черзі, отримати житло після ...
  • Який термін для отримання житла погорільцями стоять у черзі?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ