Який термін для отримання житла погорільцями стоять у черзі?

Звернення.


Моя мама (Крівощапова. Л. І.), 1986 році отримала квартиру в двох поверховому будинку по вулиці Плещеєва 163 кв. 11 (однокімнатну). Нас у мами було двоє дітей 1. Іваненко Ганна Геннадіївна (6.01.1985г.) 2. Крівощапов Іван Геннадійович. (18.09. 1992р.)
5 листопада 2003 За адресою: вул. Плещеєва д.163 кв. 11. Сталося вбивство моєї мами і підпал. Причини пожежі - підпал. Винним виникненні пожежі є гр. Соболєв Юрій Якович (Вирок Астраханського обласного суду за участю присяжних засідателів від 19 березня 2004 р.) Я на той момент була повнолітня, а братик потрапив у дитячий будинок.
2004р у мене народилася дочка Іваненко Тетяна Володимирівна. 10.07.2009р. Управління з житлової політики виділила мені кімнату в гуртожиток за адресою вул., Капітанська, 28-а, кім № 32 для тимчасового проживання строком на шість місяців. У січні 2010 р. у нас термін соц-найму закінчився, і ми не можемо виробляти плату за проживання.
Я читав, як погорілець чиє житло стало непридатним для проживання. Не ужели ми так і будемо поневірятися по гуртожитку. АКТ про не придатному проживання у мене є. Сама вул. Плещеєва за програмою йде під знос. На підставу вище викладеного прошу Вас допомогти мені і моїй дочці в поліпшення житлових умов.

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Анна Геннадіївна. У відповідності зі ст. 57 ЖК РФ житлові приміщення за договорами соціального найму (соціальне житло) надаються громадянам, що перебувають на обліку в якості нужденних на поліпшення житлових умов в порядку черговості, виходячи із часу прийняття таких громадян на облік. Таким чином вам необхідно звернутися із заявою до відділу по обліку, розподілу та приватизації житла адміністрації міста, де вам нададуть відомості про вашому номері в черзі.

До того ж, на підставі Закону КВ № 58-03 «Про надання довгострокових цільових житлових позик, житлових субсидій та розвитку іпотечного кредитування» матері-одиначки мають право на отримання пільгової позики для придбання житла. Позика надається терміном до 20-ти років без процентний і без початкового внеску. Відповідно п.5 ст.8 вищевказаного закону позики надаються на придбання у власність житлових приміщень, відповідних санітарним і технічним вимогам і розташованих в муніципальних утвореннях, де знаходиться місце проживання громадян.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи можна поліпшити житлові умови при отриманні інвалідності другою дитиною?
  • Яким законодавством регулюється видача пільгового житла?
  • Чи є можливість для молодої сім'ї, що стоїть в черзі, отримати житло після ...
  • Захист житлових прав громадян та оскарження дій державних органів
  • Надання жилих приміщень окремим категоріям громадян

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ