Які витрати можуть бути стягнуті з винуватця дорожньо-транспортної пригоди?

чи зможу я, отримати моральну шкоду з віновніеа ДТП? Суть справи: 3 вересня 2010 року, я моя дружина і молодший син (який приїхав в отпук до нас і ми спеціально на цей період спланували поїздку на море), виїхали в г.Волгоград на поїзд, щоб на ньому виїхати в м. Сочі. Однак до вокзалу не доїхали, оскільки на середині шляху, грубо порушивши ПДР, в нас врізався винуватець ДТП. Моя машина була сильно пошкоджена, пересуватися сама не може. Після оформлення протоколу співробітниками ДІБДР і постановки моєї машини на стоянку, він довіз нас до поїзда. Відпочинок звичайно був не повноцінним, в голові постійні думки про ДТП. Крім цього, ми планували на автомобілі поїздку до старшого сина (після закінчення університету, він проходить військову службу за призовом в НД РФ). Ця поїздка зірвалася. Наші діти не бачилися більше року і тепер ця розлука триватиме ще на такий же час. З моменту аварії, за цей час машина не відновлена, а винуватець ДТП на своїй машині пересувається.
Я військовослужбовець, нохожусь в закритому містечку, на жаль без машини зараз відчуваю суцільні незручності. (Мої батьки живуть в 100 км. Від мене, з'їздити в будь-який час, коли мені захочеться я не можу. В період заготівель на зиму, я нічого не можу привезти. На дачу не можу проїхати і виконати там певні роботи). Постійно мотаюся в страхову компанію і автоцетр, де планується відремонтувати мій автомобіль, для узгодження питань. Мій автомобіль застрахований додатково по КАСКО (залишкова сума 165000 руб. За кредитом). На ремонт планується 150000 руб. Я і винуватець ДТП застраховані в РОСГОСТРАХе.

Іван.

Відповідь юриста:

Здрастуйте, Іван. Крім страхової виплати ви можете вимагати від винуватця ДТП в судовому порядку виплати морального збитку, а також інших витрат, підтверджених документально (наприклад, оренда автомобіля). Якщо страхова виплата не покриє всі витрати на ремонт автомобіля, то відсутня сума також може бути стягнута з винуватця події.

 

Додаткові матеріали:

  • Як знайти винного в дорожньо-транспортній пригоді?
  • Що робити якщо винуватець ДТП іноземний громадянин з фальшивою страховкою?
  • Що робити якщо по КАСКО не застрахована пошкоджена деталь автомобіля?
  • Як довго можуть співробітники ГИБДД розшукувати винуватця ДТП?
  • Що робити якщо страхова компанія не виплачує виплати по ОСАГО?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ