Чи відповідають банки за інформацію, що надається консультантами по телефону?

Я являюсь клієнтом ВАТ АКБ "Росбанк", (зарплатна картка з овердравтом, вклад, кредит і т.д.). Влітку цього року мені потрібно привезти велику суму грошей в м.Гомель (Білорусь), для покупки будинку мамі (вона довго збирала гроші). Я звернулася в службу допомоги банку з проханням роз'яснити мені комісії в разі якщо я покладу гроші на зарплатну картку і зніму їх в м. Брянськ (Росія). Або скільки буде складати комісія за зняття готівки в "чужому" банку в м. Гомель. Мені відповіли що "я можу зняти гроші в самому м.Гомель, тому що у ВАТ АКБ" Росбанк "на території респ. Білорусь є банк-партнер" БелРосбанк "(в т.ч. філії банку є в м.Гомель) та зняття готівки саме в цьому банку буде для мене-БЕЗКОШТОВНО! "
Я подзвонила в БелРосбанк у філію м.Гомель, там мені підтвердили дану інформацію, підтвердили що вони дійсно БАНКИ-ПАРТНЕРИ, і за зняття готівки зі свого боку "БелРосбанк" комісію теж не візьме. Крім того, ніяких комісій за конвертацію теж не буде, тому що рахунок у мене в російських рублях, і знімати я збираюся готівку теж в російських рублях. Я поклала гроші на рахунок карти і відправила маму (з дод. Карткою до мого рахунку) купувати будинок в м.Гомель. Там вона знімала гроші декількома сумами. Мені в цей момент приходили смс по "мобільному банку", в яких була зазначена сума БЕЗ КОМІСІЙ. Коли всі гроші були зняті я не дорахувалася на своєму рахунку близько 40000 рублів (Зняла близько 400000руб). Пішла розбиратися в Банк (м. Красноярськ) і там мені сказали що виявляється вони вже рік тому перестали бути банками-партнерами, і з мене утримали комісію - Росбанк, БелРосбанк, і потрійну комісію за конвертацію незрозуміло хто (спочатку рублі в долари, потім долари в бел. рублі, і потім знову бел.рублі в рублі). Загальна комісія склала близько 10%. У мене є діктафонние записи розмов зі службою допомоги Росбанка, з філією БелРосбанка, де вони кажуть що не беруть комісіію (записані вже після аварії). Підкажіть будь ласка, що можна зробити в даній ситуації, чи відповідають банки за ті консультації які вони дають по телефону??? У будь-якому випадку мої розмови можна підняти (адже вони повинні записувати банком, а я знаю коли я дзвонила). Чи можна як то повернути мені комісію?

Алла

Відповідь юриста:

Привіт, Алла. Так, ви можете стягнути утриману комісію, якщо доведете в суді, що вам була надана помилкова інформація, через яку ви понесли убиткі.Предоставленной вами інформації недостатньо для кваліфікованого ради в ситуації, що склалася, ви можете записатися на консультацію до нашого юриста, який допоможе вам розібратися в ситуації, що склалася після ознайомлення з усіма документами, що мають безпосереднє відношення до справи.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи можна уникнути сплати комісії при оплаті кредиту через касу банку?
  • Чи може банк відмовити боржнику у праві користування особистим рахунком?
  • Чи може банк списувати кошти з особового рахунку клієнта для погашення кред ...
  • Чи може банк стягнути більше ніж 50% від заробітної плати?
  • Відшкодування банком витрат і збитків, завданих помилкою співробітників

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ