Як кваліфікується нескінчена крадіжка і яке покарання за неї передбачено?

Я і мої друзі намагалися скоїти крадіжку мідного кабелю в житловому будинку, в якому проводився капітальний ремонт. Зробили надріз в двох місцях, але крадіжки не вчинили тому були спіймані з палічним, працівником компанії, яка проводила там капітальний ремонт. Він викликав міліцію, отже нас привезли в ГОМ. При допиті оперів, при тиску я і кожен з нас зізнався (разом зі мною 5 чоловік), тримали нас 12:00 в КПЗ. Після, на наступний день, викликали в РВВС, для допиту слідчого, хоча після оперів в день затримання нас допитували (слідчий). Заява була написана тим хто нас затримав на місці злочину, Він є майстром і як я зрозумів зам.директора робить ремонт компанії. Заявник хоче відмовитися від заяви, тому ми з ним вирішили питання відшкодування збитку. за весь кабель. Але Ми його не зняли тому не встигли! Претензій до нас заявник не має. Головна з того ГОМ (у) сказала що доведе справу до суду.
У мене питання до вас таке, чи можна зробити так, що б справа до суду не дійшла? заявник хоче відмовитися від заяви.
І тому я прочитав цю статтю, там ми не підходимо. Як я думаю і говорив слідчий, у нас спроба до крадіжки.

Роман

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Роман. У вашому випадку злочин буде кваліфікуватися не просто за ст. 158 КК РФ, а з посиланням на ч. 3 ст. 30 КК РФ, тобто як замах на вчинення крадіжки. При замаху термін і розмір покарання не можуть перевищувати 3/4 максимального строку покарання, передбаченого відповідною статтею КК РФ. Розмір покарання може бути і менше в залежності від пом'якшуючих обставин, наведених адвокатом, що представляє інтереси обвинуваченого.

Суд, слідчий можуть на підставі заяви потерпілого припинити кримінальну справу стосовно особи, підозрюваного або обвинуваченого у вчиненні злочину невеликої або середньої тяжкості, у разі якщо особа вперше вчинила злочин, примирилася з потерпілим та загладити заподіяну потерпілому шкоду. Тобто вам необхідно погоджуватися на умови потерпілого і кримінальну справу буде закрито.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи має право суд відмовити в УДЗ, якщо засуджений відбув 2/3 покарання?
  • Порядок відшкодування заподіяного збитку при направленні цивільного позову
  • Розгляд касаційної скарги по кримінальній справі про крадіжку
  • Відшкодування шкоди і притягнення до кримінальної відповідальності винну в ...
  • Слідчий не видав постраждалій стороні постанову про припинення кримінальної ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ