Чи можна перешкоджати ремонту загальною труби, якщо для цього необхідно розкрити паркет?

Здрастуйте! Я є власником квартири у багатоповерховому будинку. 23 листопада дав текти стояк опалення між поверховими перекриттями і вода по стояку підтопила стеля квартири знизу. РЕУ відключило в будинку опалення та вимагає допустити їх сантехніків, щоб за допомогою зварювальних робіт обрізати стояк і замінити його на новий. Для проведення цих робіт потрібно розкрити паркет в нашій квартирі. Обрізати трубу за допомогою «болгарки», а потім зварити її на сходовому майданчику або з'єднати за допомогою різьбового з'єднання РЕУ відмовляється, тому для них це зайві роботи.
У цьому році мною проведений в квартирі дорогий ремонт. І тому я не допускаю робочих зі зварюванням, тому в цьому випадку моєї власності буде завдано значної шкоди. Та й взагалі, чи можливо з техніки безпеки виконувати зварювальні роботи в житловому приміщенні?
Я запропонував начальнику РЕУ укласти договір, згідно з яким я надаю можливість робітникам РЕУ зробити необхідні роботи, допустивши їх в свою квартиру, а РЕУ відшкодовує мені завдану при цьому матеріальний збиток. Але начальник РЕУ відмовився укласти подібний договір і підбиває мешканців будинку впливати на мене.
Хто правий? Якщо можна, дайте відповідь швидше: ситуація не терпить зволікань.
Допоможіть будь ласка!

Олександр

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Александр. Ви можете відмовитися надати майстрам доступ до стояків, однак від вас цього можуть зажадати мешканці в судовому порядку. Хоча якщо ви стверджуєте, що можливий ремонт без вскриванія вашого статі, то вам необхідно написати скаргу в РЕУ. У наслідку ви зможете стягнути заподіяну шкоду в судовому порядку, якщо РЕУ відмовиться провести ремонт в "обхід" вашої квартири.

 

Додаткові матеріали:

  • Як контролювати витрату коштів на утримання і ремонт житлового приміщення?
  • Чи можуть співробітники ЖЕКу відрізати квартиру від опалення?
  • Що робити якщо ЖЕК вимагає надати чеки про виконану роботу з усунення шкоди ...
  • Відшкодування збитку від затоки за наявності вини ремонтної бригади
  • Відшкодування шкоди, заподіяної автомобілю каменями, що впали з даху під ча ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ